GÖLBAŞI FASIL

blog yazısı ekle !

GÖLBAŞI FASIL

GÖLBAŞI FASIL

Öncelikle fasılın ne olduğuna bakarak başlayacak olursak, fasıl; Türk musikisinde bir icra şeklidir. Enstrüman olarak sazların kullanıldığı ve koro halinde türkülerin icra edilmesidir. Fasılın en önemli özelliğinden biri de tek makamda şarkıların ve türkülerin söylenmesidir.


Sitemizdeki tüm Mekanlara AnkaraRestoranlari.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara FasılAnkara Fasıl Mekanları



Kısacası fasıl bu şekildeyken bir de fasıl müzik nedir bu konu hakkında açıklama yapacak olursak; aslına bakılırsa müzik ziyafeti anlamındadır. Yani Türk musikisi tarzında fakat başka çalgılarla oluşturulan müziklerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan müzik ziyafetidir.

Ankara Fasıl Mekanları

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara


Günümüzde Fasıl

Günümüzde en meşhur fasıl yayınını T.R.T. Ankara yapmaktadır. Yani aslına bakılırsa fasıl konusunda en başarılı şehrimiz Ankara'dır. Bu sebeple de fasıl yayınlarından ziyade canlı fasıl mekanları daha çok rağbet görmektedir. İşte Gölbaşı fasıl mekanları da bunlardan bazılarıdır. Diğer bir yandan Ankara çok eski zamanlardan beri birçok kültürün birleşim noktası olmuştur ve hala bu özelliğini devam ettirmektedir. Bu sebeple fasıl mekanları ayrı kültürlerin yemeklerini, mezelerini, içeceklerini ve hatta müziklerini bile barındırarak çok farklı kültürleri tek bir noktada buluşturabilmektedir.

Fasıl Müziğini Oluşturan Enstrümanlar

  • Kanun
  • Ut
  • Ney
  • Kemençe
  • Keman
  • Tef
  • Ritm saz
Bu enstrümanlar fasıl müziğinin olmazsa olmazlarındandır. İster tasavvufi fasıl, isterseniz rahatlatıcı fasıl olsun muhakkak bu çalgılar kullanılmaktadır. Ayrıca fasıl müziklerin bazı formları bulunmaktadır bunlar ise; ağır semai, saz semai, aksak semai ve yürük semaidir.

Gölbaşı Fasıl Yapan Kaliteli Mekanlar Hangileridir?

Fasıl mekanları tarihimizde her dönemde vaz geçilmez bir keyif mekânı olmuştur. Yoğun iş gündemi ve stresli trafiğin sıkıntısı her geçen gün insanlarda strese ve yaşama sevincinin azalmasına sebep olmaktadır. Bu da ortaya daha mutsuz ve daha karamsar bir toplumun çıkmasına sebep olmaktadır. İşte bu sebeple fasıl mekanları gibi mekanların önemi bir kez daha anlaşılmış oluyor.

Fasıl mekânı sıradan bir mekân olamaz. Güzel bir manzara, kaliteli bir mekân ve alanlarında başarılı müzisyenlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan fasıl keyfi izlenmeye değerdir. Muazzam Gölbaşı manzarası ve fasıl keyfi… işte bu eğlence için yerli yabancı birçok kişi Gölbaşı fasıl mekanlarını tercih etmektedir. Alkollü ya da alkolsüz içecekler, mezeler ve yemekler ile birlikte fasıl keyfi gerçekten bir farklı olmaktadır. Hele bir de sevdikleriniz, aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte bu ortamda bulunmanın keyfi gerçekten bir başka olmaktadır.

Ama her fasıl mekanına gitmek, bu keyfi size sunacakları anlamına gelmemektedir. Bu sebeple kaliteli ve gözde bir fasıl mekanını tercih etmelisiniz. Ankara Gölbaşı fasıl mekanlarını internet sitemizden bakarak size en uygun ve kaliteli olan ayrıca bu konuda en başarılı fasıl mekanlarına ulaşabilir ve istediğiniz bir mekânı tercih edebilirsiniz. Bu sayede fasıl keyfiniz yarıda kesilmez ve aradığınız konforu ve hizmeti de kolaylıkla bulabilirsiniz.



Sitemizdeki tüm Mekanlara AnkaraRestoranlari.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara FasılAnkara Fasıl Mekanları