EV YAPIMI HAMBURGER NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

EV YAPIMI HAMBURGER NEREDE YENİR?

Hepimizin yemeden vazgeçemediği aperatif atıştırmalık olan hamburger nedir? Diye düşündüğümüzde iki dilim küçük ekmek arasına ket ve sebzenin yerleştirilerek sunulduğu bir lezzettir. Hamburger kendine özgü bir yiyecek türü olup bu özelliğini kullanılan ekmeklere de vermiştir. Kullanılan ekmekler hamburger ekmeği diye adlandırılan küçük, yuvarlak, yumuşak ekmeklerdir. Arasına etten yapılan kızarmış köfte konulur. Ekstra olarak marul, chedar peyniri, turşu, ketçap, mayonez, soğan, hardal gibi malzemeler ile içerik zenginleştirilir.





Hamburger kırmızı etten köfte ile yapıldığı gibi tavuk eti tüketenler içinde köfte yapılarak sunulmaktadır.

Hamburger Türk Mutfağı İçin Yeni Bir Lezzet Mi?

Aslında hamburger kültürümüzde oldukça eski bir geçmişe sahip. Ama hamburger ismi ile kültürümüzde yeni olarak düşünebiliriz. Şöyle ki, hamburger ismi İngilizce olup kelime kökündeki ham domuz budundan elde edilen bir yemek anlamına gelmektedir. Tuzlanarak ve kurutularak yapılmaktadır.

Peki Türk mutfağında da mı böyle işlemler uygulanıyor? Sorusunun cevabı oldukça açıktır. Tatar Türkleri savaşçı yapıları ile bilinmektedir. Ve güçlerini yedikleri etlerden kazanmaktadır. Bu etin bir özelliği at eti olması ve çiğ tüketiliyor olmasıdır. Zaman içinde etin kolay tüketilmesini sağlamak için uzun mesafeli seferlerde atların eyerlere yerleştirdiklerinden küçük oranda piştiğini ve daha kolay çiğnendiğini keşfetmişlerdir. Lezzetini artırmak için tuz, soğan gibi ilave dokunuşlar ile daha lezzetli hale getirmişlerdir. Ve bu işlemin karşılığı tatar bifteği olarak bilinmektedir.

Taraça Oyun Salonu

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu Taraça Oyun Salonumuz; Bilardo Satranç, Kâğıt Oyunları, Okey, Tavla ile yarım yüzyılı aşan bir süredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

150 kişilik oturma kapasitesi ile açık terasımız ve 180 kişilik kapalı alanı ile Türkiye'nin bildiğimiz kadarı ile en büyük Oyun Salonu.

Uluslararası ciddi dereceleri olan Bilardo ve Satranç ustalarımız geçmişten bugüne hala aramızda. Özellikle her Cumartesi olan Satranç Turnuvamız belki de bizi bu dönem en özel kılan özelliğimiz diye düşünüyoruz. Öyle ki 10 yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu ustamız ile; Avrupa ve Dünya dereceleri olan yetişkin ustalarımız ve az bilen çok bile fark etmez tüm oyuncularımız arasında bir arada keyifli geçen bu turnuvamız Cumartesi günlerimizi özel kılıyor.

Taraça Oyun Salonu Müşteri profili çoğunlukla 40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin ve işletmenizin değerinin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça Oyun Salonumuzda yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güleryüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


Ev Yapımı Hamburger Lezzet Farkı İle Son Günlerin Yeni Trendi

Ev yapımından aslında hepimizin zihninde canlandığı ilk ifade anne elinin yemeklere kattığı lezzettir. Son yıllarda yemekler üzerine uygulanan kimyasallar, toplumun sağlığını bozmakta ve ciddi riskleri beraberinde getirmektedir. Ev yapımı hamburger tarifimizi paylaşalım:

Ev yapımı hamburgerin olmazsa olmazı hamburger ekmeğidir. Ama gidip de marketten hamburger ekmeği alıp içini evdeki malzemeler ile doldurmak bu değildir işin usulü. Hamburger ekmeği de ev yapımı olacak. Tuz ile un, maya ile şeker buluşarak kokusu davet oluşturacak mutfaklarda. Böylece taze ve sıcak ekmekleri mutfağınızda pişirebilirsiniz.

Ev yapımı hamburgerde sıra geldi köfteye. Köfte nasıl hazırlanır. etteki kaliteli ve doğru tercih köftenin lezzetinin önünü kapatmamalıdır. Kullanılacak et dana eti olmalıdır. Bıçak arası yöntemi ile kıyma haline getirilmelidir. Kıyma haline getirilen ete tuz ve karabiber eklenerek tadı güçlendirilir. Köfte haline getirilen et dolapta dinlendirilerek pişirmeye hazır hale getirilir.

Ev yapımı hamburgeri restoranlarda, kafelerde kısacası Ankara da hangi mekânda yemeliyim diye düşünenlere tavsiyemizi internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İnternet sayfamız sürekli güncel bi lgiler içermektedir. Böylece en yeni mekanlardan, en lezzetli menülere ulaşmanız artık çok kolay. Ev yapımı hamburger tarifine uygun anne eli değmişçesine hazırlanan menüye Ankara da bulabilirsiniz. Kısacası internet sayfamız Ankara'daki mekanlarda size yol gösterecektir.