ETLİK CAFE

blog yazısı ekle !

ETLİK CAFE

Cafe mekanları oluştuğu dönemden bu yana insanların iletişimin, ilişkilerin geliştirilmesinde ve toplumu etkisi altına alan etkilerin, olayların şekillendiği halka açık mekanlardır. Cafe mekanlarında insanlar çay, kahve gibi klasik içecekler başta olmak üzere farklı içeceklerin ve meşrubatlarında bulunduğu, nargile geleneğinin devam ettirildiği, masaların oyunlar ile coştuğu, hüznün, mutluluğun paylaşıldığı, başka faaliyetlerinde yapıldığı yerlerdir.





Cafe, ülkemize Arap ülkelerinin kahve diye adlandırdığı mekanlardan gelmiştir. Bizden sonra Avrupa'ya giriş yapan kahve kendi dillerinde cafeye dönüştürülmüştür. Ve kısa sürede bu değişim ülkemiz dahil olmak üzere bütün dünyaya yayılmıştır. Ankara cafe kültürünü yakından takip eden bir şehrimizdir. Etlik cafe mekanları her sokakta büyük, küçük, çeşitli içecek seçenekleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Etlik Cafe Mekanlarının Diğer Mekanlardan Farkı

Bar, kafeterya, bistro gibi mekanlar da menü açısından içeceklerin yanı sıra atıştırmalık yiyeceklerde menüye eklenmiştir. Ayrıca içeceklerin alkolsüz olanları menü de yerini alır. Etlik cafe hizmeti mekanın personeli, garsonu tarafından gerçekleştirilmektedir. Sipariş usulü olarak içeceğinizi istedikten sonra kısa bir zamanda masanıza garson aracılığı ile ulaştırılmaktadır.

Etlik cafe mekanları hem kapalı ortamlarda içeceğinizi yudumlama imkânı sağladığı gibi kapı önüne masa ve koltuk-sandalye konularak müşterilerin soluk almak için uğradığında bir şeyler içmeden ayrılmadığı yerlerdir. Bu ortamlar mevsimlere göre talep edilmektedir.

Etlik cafe mekanları günümüzde insanların ekonomik ihtiyaçlarına, kültürel ihtiyaçlarına ve muhabbet, eğlence ihtiyaçlarına duyulan gereksinimler sonucunda oluşmuştur.

Etlik Cafe Mekanları Yeni Bir Geleneği Başlatıyor

Etlik cafe mekanları faaliyet alanını genişleterek isteklere çok hızlı cevap vermektedir. Mesela artık ev hanımları, çalışan bayanlar bir araya gelerek yaptıkları gün adeti artık etlik cafe mekanlarına taşınmaktadır. Özellikle ülkemizde Türk hanımlarının maharetlerini yaptıkları menüler ile sunduğu gün adeti artık Ankara'nın gözde mekanlarında gerçekleştirmekteler. Çünkü artık kadınlarda çalışma sahnesinde oldukça aktif rol aldığından misafir kabul etmek için alternatif arayışlara yönelmiştir. İşte bu arayışlar etlik cafe işletmecilerini harekete geçirerek yeni düzenlemeler yapmışlardır. Bu uygulama Ankara halkı arasında oldukça ilgi ile karşılanmıştır.

Etlik Cafe Mekanında Gün Yapmak İsteyen Hanımların Dikkatine

Sizin için önemli olan toplantıları etlik cafe işletmecileri aracılığı ile şahane bir organizasyon düzenlemektedir. Sadece yapmanız gereken gün toplantınız için gereken rezervasyonu yapıp gerisini işin ehline bırakmaktır. Menü düzenlemeleri, masa hazırlığı günün anlam ve önemine uygun olarak yapılmaktadır. Toplu katılımlardan dolayı fiyat konusunda da bütçenizi zorlamadan arkadaşlarınız ile keyifli bir gün toplantısı yapabilirsiniz.

Etlik cafe mekanlarında geliştirilen bu uygulama kısa sürede diğer cafe işletmecileri de etkilemiştir. Ama etlik cafe mekanlarının ortamı, düzenlemeler profesyonelce yapılmaktadır. Ankara'nın her günü hareketli ve canlı geçmektedir. Bu durum etlik cafe mekanlarına da yansımaktadır. Değişen ihtiyaçlar etlik cafe mekanlarının tarzını da şekillendirmesinde etkili olmaktadır .