ETLERİN HAZIRLANMASI - MANGALCILAR

blog yazısı ekle !

ETLERİN HAZIRLANMASI - MANGALCILAR

Ankara'da hizmet veren restoran ya da farklı mekanlarda mangal ateşinde pişirilen birçok yiyeceği bulmanız mümkün. Özellikle akşamları ve hafta sonları ailenizle, sevdiklerinizle beraber gittiğiniz bir mekanda mangalda pişen enfes yiyecekler eşliğinde kendinizi güzel bir sohbetin ortasında bulabilirsiniz. Buna bir de gittiğiniz mekanın işinde uzmanlaşmış personeli eklenince keyfinize diyecek olmaz. Kahkaha dolu sohbetiniz mangal ateşinde pişen pirzola, antrikot, tavuk ya da et şiş veya balıkla adeta taçlanır. Tabi bunda restoranın mangalcısının da büyük payı vardır. İşinin ehli bir mangalcı etlerin lezzetli olması için nasıl hazırlanacağını, nasıl terbiye edileceğini çok iyi bilir.



Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

Ailecek keyifli vakit geçirip eğlenmek hatta özel günlerinizi kutlamak istiyorsanız Ankara'nın yeni nefesi MEYZENDE tam sizlik. Haftanın 4 günü canlı müzik eşliğinde tadı damağınızda kalacak mangal ateşi ile pişen yemek ve çok çeşitli enfes mezeler ile keyfinize keyif katacağız.
Şömine başında keyifli muhabbetler özel gün kutlamaları ile sizlere ayrıcalıklı ,nezih , lezzetli bir akşam vadediyoruz.

Sizleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz hiç vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırın.
devamını oku...
Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

Mekanımız şık ama mütevazı dekorasyonu ile gözünüze hitap ederken, nefis soğuk mezelerimiz, güveçte sıcak yemeklerimiz ile damak tadınıza da hitap ediyoruz.

Keyifli rakı masalarının, birer kadeh şarabın yanında edilen hoş muhabbetlerin veya eğlenceli bira toplantılarının Ümitköy'deki adresiyiz.

Sizleri yeşilin içindeki küçük saklı bahçemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Gelin, ailemizin bir parçası olun.

Not: Mekanımızda Pazar hariç her gün 20.00 - 00.00 saatleri arasında Fasıl yapılmaktadır.devamını oku...
Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Etler mangala atılmadan bir gün önce terbiyeye yatırılması etin lezzetine lezzet katar. Etlerin terbiyesine gelince; suyu ile beraber konulan yoğurt, zeytinyağı, kekik, pul biber ve karabiber bir kapta karıştırılır. Arzu eden bu karışımın içine salça ve sarımsak, sarımsak istemeyen de soğanı rendeleyerek ekleyebilir. İsterseniz çok az esmer şeker de ilave edebilirsiniz. Böylece karamelize olur. Terbiye esnasında tuz konulmamalıdır. Aksi halde etler sertleşir. Et piştikten sonra eklenen tuz ise ete gerçek lezzetini vermez. Doğru olanı, etler pişirilmeden 10-15 dk. önce terbiyeye atılan tuzdur. Balık, köfte, şiş kebap ve sucuk dışındaki tüm etlerde bu terbiye işlemi yapılır. Genel olarak insanların bu konuda yaptıkları en büyük yanlışlardan bir tanesi, etleri aldıktan sonra direkt olarak ateşte pişirmeye başlamalarıdır.

Böyle olunca da mangalda yapılan etler tatsız tuzsuz bir şekilde tabaklara gönderilmiş olacaktır. Halbuki etin türüne bağlı olarak istenildiği gibi özel bir marine işlemi yapılabilecektir. Eğer ki siz bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilseniz, Ankara'da onlarca farklı noktada sizler için birbirinden lezzetli etler hazırlanabilecektir. Dolayısıyla sizlerin yapmaları gereken tek şey, sevdikleriniz ile buralara gelerek en leziz etlerin tadına bakmak. Üstelik buralarda hafta içi ya da sonu fark etmez dilediğiniz her zaman birbirinden lezzetli mangal etlerinin tadına bakabilirsiniz. Salatalar, çorbalar, tatlılar ile birlikte de artık daha öncesinde olmadığı kadar keyifli bir şekilde zaman geçirmiş olacaksınız.