ERYAMAN İFTAR MEKANLARI

blog yazısı ekle !

ERYAMAN İFTAR MEKANLARI

İslâm dünyası her yıl olduğu gibi heyecanla mübarek ramazan ayını beklerken, tatlı bir koşuşturmaca da yaşanmaktadır. Kırsal kesimde yaşayanlar ramazan ayı için erzak stokuna başlar, böreklik yufkalar el birliğiyle açılır istiflenir, reçeller, pekmezler kaynatılır, hoşaflar meyveler kurutulur. Ramazan ayının en güzel tarafı, sahurdan iftar saatine kadar sabırla oruç tutmanın mükâfatı iftar yemekleridir kuşkusuz. Ramazan ayı boyunca her iftar yemeğini sevdiklerimiz, yakınlarımız ve dostlarımızla paylaşmak isteriz. Ankara, Adana, Afyon fark etmez İslam'ın paylaştırıcı etkisi her yerde aynıdır. Her zaman ramazan ayının anlam ve önemine yakışır, özel menüler sunan Eryaman iftar mekanları yine birbirinden lezzetli iftar menüleri ile dostlarını ağırlamaya hazırlanıyor.





Tarih boyunca birçok medeniyetin beşiği olmuş, ipek yolu ticaretinde kilit rol oynamış olan başkentimiz Ankara, gelenek ve göreneklerine bağlılıklarımızdan kopmadan modern hayatın dinamizmi ile mozaik oluşturmuş bir kentimizdir. Her bayram coşku içinde kutlanır, ramazan boyunca iftar yemekleri Müslüman kardeşlerimizle paylaşılır. Oruç tutsun veya tutamasın herkesin sofrası açıktır. Her daim Eryaman iftar mekanları iftar saatinden sahur vaktine kadar tüm ziyaretçilerine açıktır. Geleneksel yemeklerden tüm dünya mutfağına kadar özenle ve titizlikle hazırlanan, en güzel iftar yemekleri için Ankara farklı alternatiflerle, zengin menüler sunuyor. Lezzetli çorbalar, ara sıcaklar, salatalar, köfteler, kebaplar, iftara özel tatlılar, ramazan ayına özel ikramlarla tamamlanan iftar yemekleri nezih Eryaman iftar mekanları ortamlarında, sağlıklı ve lezzetli sofralarda en güzel paylaşım anlarınız için özel olarak sunuluyor.



İslami inancımıza göre farz olan oruç tutmanın, insanın sindirim sistemini dinlendirerek yenilenmesine etken olduğu dolayısıyla fiziksel sağlığımıza faydası bilim adamlarınca da ispatlanmıştır. Fiziksel yararlarının yanında, sükûnet, sabır, metanet, saygı, şükür, minnet, gibi inanç, kardeşlik, paylaşmak, yardımlaşmak gibi duygu ve düşüncelerimizi yeniden irdeleme fırsatı bulduğumuz, iyi ahlaklı topluma faydalı bir insan olarak, bir arada yaşamanın gereklerini hatırlatan ruhani bir yenilenme fırsatıdır. Uzun saatler boyunca tutulan oruçtan sonra, iftar açmak, yani yemeğe başlamak için hafif atıştırmalıklar tercih edilmeli, ani ve hızlı yemek yenmemelidir. İftar yemekleri özel olarak hazırlanmalı, çok ağır, tuzlu, acılı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.