EN İYİ ANKARA HAMBURGERCİLERİ

blog yazısı ekle !

EN İYİ ANKARA HAMBURGERCİLERİ

Hamburger... Günümüz toplumunun neredeyse bağımlılık derecesine gelecek kadar tükettiği bir gıdadır. Tabi bu kadar rağbet görme sebebi eşsiz lezzetinden geliyor olsa gerek. Türkiye de yaşanılan tüm şehirlerde hamburger yemek mevcut. Fakat büyük şehirlerde kaliteli mekânlarda yenilen hamburgerler orijinaline çok yakın olsa gerek. Özellikle Ankara şehrinde yaşıyorsanız hemen akla en iyi Ankara hamburgercileri gelmektedir.




Ankara'nın müthiş lezzetlerinden bahsetmeden önce hamburgerin kısa tarihine ve yapılışına bir göz atalım. Orijinalinde 'Ham' kelimesinin İngilizcede ki esas anlamı 'domuzun bacak kısmının üst bölümünden kurutulup tuzlanarak yemek yapılması' anlamına gelmektedir. Bu cümleden sonra akla şu soru gelmektedir. Hamburger kelimesi hamburgerin domuzdan yapıldığı manasına mı geliyor? Cevap hayır olacaktır. Çünkü hamburgerin esas tarihi Orta Asya'da ki Tatar Türk toplumlarına kadar uzanmaktadır. O dönemde Tatarlar etleri çiğ şekilde yiyorlardı.

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara

Taraça Oyun Salonu

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu Taraça Oyun Salonumuz; Bilardo Satranç, Kâğıt Oyunları, Okey, Tavla ile yarım yüzyılı aşan bir süredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

150 kişilik oturma kapasitesi ile açık terasımız ve 180 kişilik kapalı alanı ile Türkiye'nin bildiğimiz kadarı ile en büyük Oyun Salonu.

Uluslararası ciddi dereceleri olan Bilardo ve Satranç ustalarımız geçmişten bugüne hala aramızda. Özellikle her Cumartesi olan Satranç Turnuvamız belki de bizi bu dönem en özel kılan özelliğimiz diye düşünüyoruz. Öyle ki 10 yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu ustamız ile; Avrupa ve Dünya dereceleri olan yetişkin ustalarımız ve az bilen çok bile fark etmez tüm oyuncularımız arasında bir arada keyifli geçen bu turnuvamız Cumartesi günlerimizi özel kılıyor.

Taraça Oyun Salonu Müşteri profili çoğunlukla 40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin ve işletmenizin değerinin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça Oyun Salonumuzda yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güleryüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara


Zamanla bu etlerin atların eyerleri altında tutarak uzun seferlerde etin bir şekilde piştiğini keşfetmişler ve daha kolay çiğnendiğini lezzetinin daha iyi olduğunu keşfedip o şekilde tüketmeye başlamışlardır. Yıllarca bu şekilde keşfedilen et zamanla geliştirilmiş tuz, biber, soğan ve benzeri ete yakışan maddeler zamanla kazandırılmıştır ve sonunda bugün bilinen Tatar bifteği ortaya çıkmıştır. Sonrasında da 19. yüzyıl başlarında Almanya'dan bir tüccar bunu görerek Almanya'ya getirir ve adını orada Hamburg bifteği olarak sunar. O günden bu güne hamburger kavramı devam etmiştir.

Tabi hamburgerin o eşsiz lezzeti o günden bugüne illa ki değişerek gelişmiştir. Belki de bugün ki lezzeti geçmişten çok daha iyi bir durumdadır. Özellikle Ankara'da lüks restoran, meyhane tarzı mekânlarda birbirinden lezzetli hamburgerler yapılmakta ve insanların hizmetine sunulmaktadır. Bu lezzetli yiyeceği illaki böyle klişe mekânlarda yiyeceksiniz diye de bir şart yok. Artık hamburger tüm toplumlara, tüm insanlara, tüm kesimlere hitap ettiğinden her tarz mekânlarda bulunmaktadır.

Yani cafe ve pub bar tarzı mekânlara kadar her yerde her semtte hamburger hizmeti verilmektedir. Hatta hamburger hayatımıza o denli girmiştir ki bağımlılık derecesine geldiği dönemler bile yaşamaktayız. Mesela Ankara'da bir yaz akşamı parkta bir gezinti yaparken canınızın hamburger istediğini fark etmeniz hiç de şaşırtıcı olmamalı...