ÇİN MUTFAĞI- EN İYİ KURABİYELER

blog yazısı ekle !

ÇİN MUTFAĞI- EN İYİ KURABİYELER

Evrenin her noktasında ve her yerinde değişik lezzet arayışları varlığını sürdürüyor. Bu arayışlar ilkel çağlardan beri insanların yeni tatlar aramasına ve bu uğurda büyük keşif çalışmaları sürdürmesine yol açmıştır.




Bu farklı lezzet denemelerinin kendi insanımız üzerindeki insanlarca hemen kabul edilmesi ve tüm şehirlerdeki insanlara kolayca ulaşması ise, mevcut beklentilere ve imkânlara bağlıdır. Yani sizin bu tür farklı tatlara ne kadar fazla ilginiz varsa, bir yemeğin ülkeniz sınırları içerisinde bulunma şansı da o ölçüde artmaktadır. Elbette bu her tat için geçerli olmadığından, mevcut tatları hesaba katarak böyle bir genellemeye vardığımızı da söylemek zorundayız.

Örneğin bu lezzetler arasında tüm ülke insanı olarak Uzakdoğu'yu, insanını hatta yemeklerini bile fazlasıyla sevdiğimiz söylenebilir. Uzakdoğu'nun farklı ve egzotik tatları her insanın dikkatini çektiği için yayılması da daha kolay hale gelmiştir. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi yayılmacı bir yol izleniyor.



Uzaklardan gelen bu mutfağın geniş yelpazesi içerisinde yer alan bir kolu olan Çin Mutfağı diğer Asya ülkelerine oranla daha farklı ve renkli bir lezzet dünyasına sahiptir. Çin dışında birçok ülke insanı tarafından talep gören bu mutfak için ülkemizde de tüketim durumu eşine az rastlanır bir seviyeye ulaşmıştır.

Çin Mutfağı için ülkemizin onlarca farklı yerinde mesela Ankara'da çok farklı restoranlara ve Çin merkezli olan Çin'e ait lokantalara rastlamak gayet mümkündür. Ankara ili sınırları içerisinde Çin'e ait birçok farklı lezzeti öğrenebileceğiniz gibi, bu lezzetleri istediğiniz yer ve şekilde tatma şansına sahip olabilirsiniz.

Bu noktada bizlerin sizlere Çin Mutfağı ile ilgili önereceği enfes tatlardan bir tanesi, ülkemizde de çok tüketilen tatlılardan olan kurabiye örneği olacak. Bademli Kurabiye'nin malzemelerin bizim yaptığımız kurabiyenin içiyle neredeyse aynıdır. Pişirilmesi konusunda 160 derecelik bir ısıya sahip olan fırın kullanılırken, vanilya aroması ve badem lezzeti sayesinde eşsiz muhteşemlikte ve ağızda dağılan bir kurabiye lezzetine dilediğiniz zaman tanık oluyorsunuz.

En iyi kurabiye çeşitlerini ve daha fazlasını tatmak için sizleri de bekliyoruz.