ÇİN MUTFAĞI-EN İYİ KARİDES YEMEKLERİ

blog yazısı ekle !

ÇİN MUTFAĞI-EN İYİ KARİDES YEMEKLERİ

Ülkemizde ve dünyanın her yerinde beslenme türleri ve bu beslenme ihtiyacının kendince yarattığı zorunluluk hali, herkes için farklı zevkler yaratabilme yeteneğinin ortaya çıkmasını sağlayan bir durumdur. Sırf bu özellik yüzünden dünyanın her yerinde farklı lezzet üreten ya da üretilmesini bekleyen insanların olduğunu görmekteyiz.

Bu lezzetlerin her birinin dünya üzerindeki insanlara ulaşması ise, teknoloji sayesinde artık kolaylaşmış gibi görünse de ; her yerde aynı tatları bulmak elbette mümkün olmuyor.

Sırf bu lezzetlere ulaşım kolay olsun diye, uğraşan firmaların ve insanların olduğunu bilmek ise bu sektör adına mutluluk verici bir husustur.

Bu kıyasıya lezzet yarışının içinde yer alan mutfaklardan belki de en renkli Uzakdoğu Mutfağı'na ait olan yemek kültürünün ürünleridir. Bu kültürün içinde yer alan Çin Mutfağı diğer Asya ülkelerine oranla daha farklı malzemelerin kullanıldığı ve ilginç tatların ortaya çıktığı bir mutfak anlayışına sahiptir.



Çin Mutfağı'na ait bu lezzetleri ülkemizde de bulmak ve tatmak mümkün olmaktadır. Örneğin Ankara'da çok fazla sayıda Çin yemeği yapan restorana ve Çin merkezli olarak ülkemizde yer alan Çin yemeği lokantalarına rastlamak mümkündür.

Ankara şehrinin içerisinde yer alan bu lezzet durakları sayesinde Çin kültürüne ve mutfağına ait bir çok farklı lezzeti öğrenebileceğiniz gibi, bu lezzetleri istediğiniz yer ve şekilde tatma şansına da sahip olacaksınız.

Çin Mutfağı'nın kendi içinde tam 23 bölgeye ayrıldığını bilinmektedir. Bu bölgeler arasında 4 genel başlık altında toplayabileceğimiz şekilde oluşturulan Çin Mutfağı konusundaki örnekleri bilmeniz ve tatmanız için doğru adresleri Ankara'da bulabileceksiniz.

Çin mutfağının ülkemizde oldukça fazla sayıda fanatiği olduğu bilinmektedir. Ülkemizdeki deniz mahsulü tüketim durumunun bir benzerinin de Çin Mutfağı'ndaki lezzetlerde görünmesi buna örnek olarak gösterilebilmektedir.

Mesela ünlü bir Çin yemeği olan Ballı Cevizli Karides'i düşünelim.

Karides, ceviz, nişasta, yağ, mayonez, bal, şeker gibi ülkemiz mutfağında da sıkça kullanılan malzemelerin içerisinde yer aldığı bir yemek olan Ballı Cevizli Karides ; mayonez,bal,şeker,ceviz ve sütün karışımıyla oluşan sosu kızartılmış olan karideslerin üzerine dökülmesi sayesinde hazırlanıyor.

Bu ve daha farklı Çin tatlarını Ankara'nın birçok bölgesinde kolaylıkla bulabilirsiniz.