ÇİN MUTFAĞI - EN GÜZEL NOODLE YEMEKLERİ

blog yazısı ekle !

ÇİN MUTFAĞI - EN GÜZEL NOODLE YEMEKLERİ

Hayatımızın her noktasında, her santiminde yenilik işaretleri olduğunu bilinen bir gerçektir. Dünyanın her yerinde yenilenen bu yaşamın devam etmesi için lazım olan hatta zorunlu olanların arasında en tepede yer alan beslenme zorunluluğu yüzünden dünyanın yüzlerce farklı bölgesinde yeni tatlar ortaya çıkarken, bu dünyanın her yerinden olumlu tepkiler almıştır.






Lezzetlerin tüm dünya tarafından kabul edilmesinin yanı sıra, ortaya çıkan lezzetsel farklılaşmanın arkasında insanların yeniliklere açık olması gelmektedir.

Bu farklı lezzet denemelerinin dünya üzerindeki insanlarca kabul edilmesi ve bu insanlara kolayca ulaşması ise, arz talep durumuyla doğru orantılı bir durumdur. Yani sizin ülkenizde bu tatlara ne kadar fazla ilgi olursa, bir yemeğin o ülke sınırları içerisinde bulunma şansı da o ölçüde artmaktadır.

Tarihi olarak müthiş bir geçmişe sahip olan ve eşsiz bir coğrafyaya yayılan kültür dünyasının içinde yer alan Uzakdoğu lezzetleri birçok insan tarafından fazlaca takdir ve takip edilmektedir.



Bu mutfağın geniş yelpazesi içerisinde yer alan Çin Mutfağı diğer Asya ülkelerine oranla daha farklı ve renkli bir dünyaya sahiptir. Çin dışında birçok ülkenin insanı tarafından ciddi şekilde talep gören bu mutfak için ülkemizde de tüketim fazlaca bulunmaktadır.

Çin Mutfağı için ülkemizin onlarca farklı yerinde mesela Ankara'da çok farklı restoranlara ve Çin merkezli olan Çin'e ait lokantalara rastlamak gayet mümkündür. Ankara ili sınırları içerisinde Çin'e ait birçok farklı lezzeti öğrenebileceğiniz gibi, bu lezzetleri istediğiniz yer ve şekilde tatma şansına sahip olabilirsiniz.

Bu noktada bizlerin sizlere Çin Mutfağı ile ilgili önerebileceğimiz enfes tatlardan bir tanesi bizce makarna diye bilinen, Çin Mutfağı'nda ise Noodle adı verilen yemek türüdür.

Mesela Erik Soslu Tavuklu Noodle adı verilen enfes yemeği kesinlikle tatmanızı öneriyoruz. Bu yemek Çin Stili yani usulü Noodle ve Bebek Mısır gibi Çin mutfağına özgü ürünlerin dışında, erik sosu ve tavuk göğsü gibi malzemeleri kapsıyor.

Enfes görüntüsü ve tadıyla sizleri mest edecek Erik Soslu Tavuk Noodle için sizleri restoranımıza bekliyoruz.