ÇANKAYA DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

ÇANKAYA DÖNERCİ

Türk mutfağında her lezzet ustalık isteyen, özverili ve istekli yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Mesela döner eti ustasının elinde şekillenmek ister. Ette kullanılacak oranlar, etlerin dizilmesi, pişirilmesi ve kesilmesi gibi bir süreç deneyim gerektirir. Görüldüğü gibi döner proses oldukça zahmetli ve zorludur.




Ankara'nın dönerci mekanları sadece halkın değil ünlülerin de tercih ettiği mekanlara dönüşmesi dönerci mekanlarının yeniden canlanmasını sağlamıştır. Yeniden canlanıyor dememizdeki amaç her geçen gün artan dönerci mekanları rekabetten dolayı tadının önemsenmeyerek paraya önem verilmeye başlanması eski döner tadını arar olduk. Ankara da ilçelerinden Çankaya dönerci işletmecilik anlayışında önemli olan kültürümüzün ürünü dönerin tadı korunmaya devam edilmektedir. Böylece dönerden aldığınız her lokma ağzınızda unutulmayan lezzetlere dönüşmektedir.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Çankaya Dönerci Nasıl Bu Kadar Ünlü Oldu?

Günümüzde zamanın değerlenmesi bazı ihtiyaçlarda kısıtlamalara gidilmiştir. Bunların başında temel ihtiyaçlardan beslenme faaliyetinde daha aperatif ve fastfood tarzlı besinlere yönelmek dönerin hak ettiği değerin altına düşmesine neden oldu. Çankaya dönerci işletmeleri döneri ekmek arası sunarak bu sektörün yeniden kazanılarak hızlı tüketilmesini sağlamıştır.

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki dönerci mekanları oldukça piyasada önemli farklar ile dönercilik ve döner konusunda bir numara haline gelmiştir. Sadece şehir içinden değil farklı şehirlerden de müşterileri döneri Çankaya dönerci mekanlarında tatmak istiyor.

Bu anlattıklarımız sadece dana etinden yapılan döner olarak sınırlı değildir. Aynı zamanda tavuk dönerde hazırlanma bakımından aynı süreçlere sahiptir. Tavuk döner de beyaz et sevenler için vazgeçilmezler arasındadır.

Çankaya Dönerci Ustaları Püf Noktasını Açıkladı

Dana tranç et dönerin %60'lık kısmından daha fazladır. Bu oran artırılarak etin tadı ön planda tutulmaya çalışılmaktadır. Geri kalan kısım hayvansal yağ olan gömlek yağı oluşturmaktadır. Bu kadar ile sınırlı değildir. Etin tadı ön planda tutulduğunu söyledik ama sosu ve terbiyesi dönerin büyülü dokunuşunu oluşturmaktadır. Soğan ve domates suyu, zeytin yağı, tuz, süt her dönercinin yapması gereken terbiye usulüdür ki zaten Çankaya dönerci ustaları sürekli uygulamaktadır.

Hep kullanılan malzemelerin yeterli olmasından bahsediyorduk ya işte ekilen baharatların abartıya kaçılmaması gerektiğidir. Marine bekletilmesi gerektiği süre bir gündür. Ancak sonradan dönere ekilecek olan baharatlar bu tanımımız için gereklidir. Çankaya dönerci ustaları göz kararı uygulasalar da bu oran deneyimden gelmektedir.

Çoğu döner işletmeleri işin yöntemini bilmediğinden bulyon takviyeleri ile lezzeti yakalamak için uğraşırlar. Ancak işini bilen Çankaya dönerci ustaları sosu özel tarif içermektedir.

Çankaya Dönerci Menüsü Karın Doyuruyor Mu?

Döner fiyatları oldukça uygun ayarlandığından bütçeyi düşündürmeyecek biçimdedir. Bütün bunların sonucunda Çankaya dönerci mekanlarına uğradığınızda bol kepçe geleneği burada devam etmektedir. Karnınızı rahatça doyurabilirsiniz. Menüde dönerin yanında başlangıç için çorba, ana yemek için döner, yanında yeşillik salatası, içeceği ve ekmeği ile oldukça geniştir.