BROWNIE NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

BROWNIE NEREDE YENİR?

Brownie ismi dilimizde farklı anlamlara gelmektedir. İlki, ev işlerinin görünmez yardımcısı peri, ikincisi, üzümlü kek, üçüncüsü, çikolatalı kek gibi. Brownie dediğimiz ürün aslında ne kurabiye kadar sert ne kek kadar yumuşak iki değer arasında bir tat.

Ankara'daki tüm Cafeler için tıklayınız
Ankara Cafeler






Brownie'nin İlginç Oluşum Aşaması

Brownie hakkında oldukça farklı söylentiler dolaşmaktadır. Bu söylentilere bir göz atalım. İlki, mutfakta tatlı lezzetler hazırlamak isteyen hanım kadının malzemeyi eksik koyması ile tarifinden farklı bir ürün oluşturmasıdır. Söylentiye göre aslında kurabiye yapmak istiyorken ortaya brownie çıkmıştır. Böylece oluşan bu lezzeti deneyenler tarafından olumlu karşılanması ile ayrı bir tarif olarak uygulanmaya başlanıyor.

İkinci söylentiye göre, kekten, kurabiyeden farklı olarak yeni bir lezzet üretilmesini isteyen berthapalmer,brownie için gerekli olan etkiyi oluşturur, kek ve kurabiye gibi yemesi pratik olan brownie üretiliyor.

Yukarıda dediğimiz kek ve kurabiye arası bir şey bu oluşum sürecindeki farklılıktan kaynaklanmaktadır.

Brownie Lezzetinin Değişmeyen Çeşitleri

Cakeybrownie; mutfaklarımızda hazırladığımız kakaolu keke benzemekte olup özelliği unu boldur.

Fudgybrownie; içerisindeki tereyağı ve çikolatanın fazla olması kekinin biraz daha ıslak ve yapışkan yapıdadır. Cakeybrownie gibi puf değil biraz daha yoğun keki vardır.

Brownie, aslında küçük çikolatalı kekin ismidir. Kekinin oldukça sade ve yalın malzemelerden oluşmaktadır. Şeker, yumurta, un, tereyağının uyumlu harmanı brownienin yapısını oluşturmaktadır. Çikolatabrownieye sonradan eklenmiştir diyebiliriz. Çünkü ilk üretildiğinde sarımtırak yapısı ile sunulmuştur.

Severek Yenilen Brownienin Eşsiz Tarifi

  • Yumurta
  • Un
  • Tereyağı
  • Şeker
  • Vanilya özütü
  • tuz
  • Çikolata
Çikolata benmari usulü eritilir. Ayrıca tereyağının da sıvı hale dönüştürülmüş olması gerekir. İlk eklenecek malzeme şekerdir. Karışımı iyice mikserleyin. Yumurtaların hepsini aynı anda değil arka arkaya eklenmesi gerekir. Vanilya özütü de karışıma eklenerek sürekli karıştırılır. Ardından un eklenir, arkasından bir fiske tuz. Püf noktası ikisinin birbirinden bağımsız olarak arka arkaya eklenmesindedir. Bu karışım kalıba yayılarak fırında pişirilir.

Brownieyi ustasından yemek isteyenler restoranlara, pastanelere uğrayarak bu lezzeti tarifsiz tadı deneyimleyebilir. Ama Ankara'da brownie nerede yenir? Diye düşündüğünüzde yardımınıza internet sitemizdeki brownie konusunda fark atan mekanların isimlerini bulabilişiniz. İnternet sayfamız brownie hakkında orijinal içerikli yazımızın yanı sıra Ankara içerinde brownie yemek için profesyonelleşmiş mekân isimleri de mevcuttur.

Brownie ülkemizde son zamanların en popüler tatlıları arasındadır. Gerek yapımı gerekse yemesi oldukça kolay olduğundan birçok insanın tercih sebeplerindendir. Özellikle Ankara'daki mekanlar da bu tarifin üstesinden gelerek oldukça lezzetli brownie lezzetleri üretmektedir.

Brownie için Sanatsal Sunum Yöntemleri

Brownie için farklı sunumlar yapılmaktadır. Üzerine çikolata sosu, dondurma gibi farklı lezzetler ile sunum yapıldığı gibi sadece brownienin tadını almak isteyenlere sade sunum da yapılabilir. Ayrıca fındık, Antep fıstığı gibi çerezler brownienin kekinde kullanılabilir.