BİR ÜLKENİN KURUCUSUNUN VE BİR ŞEHİRİN ADINI ALAN TATLI: KEMAL PAŞA

blog yazısı ekle !

BİR ÜLKENİN KURUCUSUNUN VE BİR ŞEHİRİN ADINI ALAN TATLI: KEMAL PAŞA

Bildiğiniz gibi Türk mutfağı, baklava, şekerpare ve revani gibi oldukça şekerli, bol şuruplu tatlılarıyla da meşhurdur. Kemalpaşa tatlısı ise bu tatlılara örnek olabilecek bir başka özel tatlıdır.

Kemalpaşa, basit olarak hazırlanmış ufak boyutlarda ki kurabiyelerin sıcak şurupta yumuşatılarak, üzerine ceviz, fındık gibi yemişler serpilerek veya kaymak eklenerek yenildiği bir tatlıdır.


Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten ve bu tatlının hazırlanmasında kullanılan tuzsuz peynirin bulunduğu şehirden de adını alan bu tatlı, oldukça kıvamlı ve lezzeti bir tatlıdır. Önceden pişirilmiş olarak hazır paketlerde de bulabileceğiniz Kemalpaşa tatlısını, sadece hazırlayacağınız sıcak şurup ile karıştırarak yemeye hazır hale getirebilirsiniz.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Kemalpaşa tatlısı, ülkemizin her yerinde bulunabilen, hatta işyerlerinde ve kafeteryalarda bile satılan pratik ve lezzetli bir tatlı olma özelliğini de taşımaktadır. İçerisinde kullanılan peynir de halen Kemalpaşa bölgesinden temin edilmekte ve tüm Türkiye'ye buradan yayılmaktadır.
Ayrıca her sene Eylül ayında bu şehirde bir Kemalpaşa tatlısı festivali de düzenlenmektedir.

Kemalpaşa tatlısının hazırlanması oldukça kolaydır. Bunun için öncelikle yumurtalar çırpılır, içerisine yağ ve peynir eklenerek iyice karıştırılır. Daha sonra bu karışıma un ve kabartma tozu eklenerek hepsinin karışması sağlanır. Ortaya çıkan hamur iyice yoğrularak pürüzsüz bir hal alması sağlanır.

Hazırlanan bu hamur, ceviz büyüklüğünü geçmeyecek parçalara ayrılarak top haline getirilir. Bu hamur topları yağlı kâğıt üzerinde bir fırın tepsisine dizilir. 20 dakika boyunca 200 derecelik fırında pişirilir. Hafif altın rengi veya kahverengini alan bu hamur topları, soğumaları için bir kenarda bekletilir. Bu sırada şurubu hazırlanmaya başlanabilir.

Uygun bir kapta, su ve şeker karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Bu sırada belirli aralıklarla karıştırılır ve içerisine bir miktar limon suyu da eklenir. Bu şekilde 15 dakika daha kısık ateşte beklemeye bırakılır.

Bu haliyle hazır olan şurubun içine hamurlar atılır ve bir taşım kaynatılıp, ocağın altı kapatılır. Böylece, hamurlar şurubu içlerine de çekmeye başlar.

Son olarak Kemalpaşa tatlısı servis tabağına alınır ve ikram edileceği zaman üzerine bol miktarda kaymak ve ceviz eklenerek yenilebilir.