BAHÇELİEVLER PASTANE

blog yazısı ekle !

BAHÇELİEVLER PASTANE

Çeşitli pastaların satıldığı, pasta yemek için tercih edilen mekânlar, pastanın yapım sürecinin geçtiği mekân olarak tanımlayabiliriz. Şeker, un, kakao, vanilya, süt ve kremanın karışımın fırın aracılığı ile pişirilmesindeelde edilen görselliğin oluşturduğu davetkâr kokunun bütün sokaklara dağılmasına vesile olan yerdir pastane. Pastane de pasta çeşitlerinde tatlı ve tuzlu olmak üzere şeker-tuz oranlarına, kullanılan malzemelere göre değişen lezzetler mekânda sunulan hizmetin konusudur.



Pasta, ülkemiz için masaların vazgeçilmez tatlarındandır. Beş çayının yanında, günlerin vazgeçilmez ikramlarında, özel günlerin kutlamalarında pasta çeşitlerine bolca yer verilir. Çünkü pasta halk arasında yediden yetmişe herkesçe tüketilen ve toplumun kültür yapısı ile kaynaşmış bir değerdir. Ne geçmişte ne de günümüzde pastanın yerine alternatif oluşturabilecek bir değer oluşmamıştır.



Ankara'da Pastaneler

Ülkemiz için pasta ihtiyacı en az ekmek ihtiyacı kadar önemlidir. Bunun göstergesi olarak pastaneler açılmış pastacılık gıda piyasasındadaha hızlı gelişmeye başlamıştır. Özellikle büyük şehirler Ankara gibi kendi ülke sınırlarımız içerisindeki pasta tariflerinin yanı sıra diğer kültürlerin pasta tarifleri de denenmektedir. Ankara büyük şehir olmasından dolayı örneklem alanımızı Bahçelievler semti olarak belirleyerek pastane hakkında ra syonel bilgi vermemiz kolaylaşacaktır.

Son yıllarda pasta kültürü bir adım öne taşınmış eski kalıplarından sıyrılarak yeni üretim tarzlarında vücut bulmuştur. Bunun etkisinde pastanelerin vitrinlerini süsleyen, albenili pastaların sırrı pastacılarda gizlidir. Pastaneler genellikle genç yaş grubunun tercih ettiği mekânlar halini almıştır. Çünkü ileri yaş grubu şekeri sağlık sorunları dolayısı ile tercih etmemektedir. Genellikle çocuklar ve gençlerin pasta ve pastanelere ilgisi oldukça yüksektir.

Bahçelievler Pastane mekânları için birbirinden enfes tatlara rastlamak mümkün. Gerek Türk usullerine göre yapılan tatlı pastalar, tuzlu pastalar ve batı usulü yapılan pasta çeşitleri mevcuttur. Tiramusi, profiterol, tartlar, supangle, Sibirya pelmenleri batı mutfağının bilinen örnekleridir.

Neden Bahçelievler Pastane?

Bahçelievler Pastane mekanları hijyen konusunda oldukça hassas davranıldığı görülmektedir. Gerek pastanelerin planları gerekse faal olan personelin hijyen kurallarına uyum sağlaması mekan içerisinde oldukça önemli konulardandır. Pastane planı dememizden kasıt pratik temizlenebilir zemin, duvar vb. özellikte malzeme kullanılması. Yine pastaların tazeliği önemli bir noktadır. Bahçelievler'deki mevcut bütün pastaneler üretimlerini günlük olarak yapmakta ve pastacılık kuralı olarak söyleyebileceğimiz pastanın 3 günlük raf ömrüne özen gösterilmektedir. Gençlerin gözde mekânları arasında yer alan Bahçelievler pastane sadece semtteki müşteri kitlesi ile sınırlı değildir aynı zamanda farklı semt, yörelerden de bu semtteki lezzetleri tatmak isteyen pasta canavarlarının yoğun ilgisi ile karşılaşmaktadır.

Bahçelievler Pastane mekânlarında renkli şekerler, ışıl ışıl aydınlatması ile sevimli, ferah ve nezih ortamlardır. Renklerin uyumu ve göz alıcılığı ile zamanın akışını unutturan mekânlardır. Bu mekânlarda oturup siparişlerinizi verip mekânda hoş vakit geçirebileceğiniz gibi pastaları satın alabilir veya paket servis ile eve sipariş verebilirsiniz.