BAHÇELİEVLER NARGİLE CAFE

blog yazısı ekle !

BAHÇELİEVLER NARGİLE CAFE

Eskiden kahvelerde yapılan nargile keyfi günümüzde yerini modern mekânlara bırakmıştır; nargile cafe. Genellikle müşteriler nargile cafeyi nargile keyfinin yanı sıra bir şeyler içmek, muhabbet etmek gibi sosyal aktiviteler içinde tercih edilir kılmıştır. Nargile, kültürümüz için eski cafe tarzı kültürümüzde yeni olduğundan eski ve yeni arasında bağ kurularak tasarlanmıştır Bahçelievler Nargile Cafe.




Nargile Adabının Püf Noktaları Nelerdir?

Ser, lüle, marpuç ve şişe nargilenin iskeletini oluşturur ve muhabbete eşlik eder nargile. Bahçelievler Nargile Cafe için havadar özellikteki mekânlardır. Masanın yanına bırakılmış nargile ve masanın üstündedir marpuç. Bir de yanınızda muhabbetine doyamadığınız dostlarınız varsa o mekân tiryakiler için oldukça huzur doludur. Nargilenin bedene olumsuz etkileri olduğu bilinse de insanın iç dünyasını, ruhunu iyileştirmesi inkâr edilemezdir.



Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Ankara'nın semtlerinde Bahçelievler başta olmak üzere kusursuz hizmet, lezzetli nargile, koyu muhabbetlerin yapılabileceği nargile cafe oldukça yaygındır. Kaliteli tütün ve iyi hazırlanmış közü ile nargile cafe hizmetindedir. Bahçelievler Nargile Cafe tiryakilerinin kendileri için ayrılan koltukları ile kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz.

Nargilenin değişmeyen 4 ilkesi vardır:

1.Maşa; nargilede bulunan közün canlı kalmasını sağlamak için maşa yardımına ihtiyaç duyulur ve ayarlama bu araç sayesinde yapılır.

2.Meşe; közün oluşması için doğru tercihte meşenin közü olmalıdır. Aynı zamanda nargilenin kesintisiz devamı için önemlidir.

3.Köşe; nargile keyfi gözlerden uzak içilmesi tercih edilirdi. Böylece ahlak kurallarına ters düşmemiş olurdu tiryaki.

4.Ayşe; temsili bir kişidir. Yani tiryakiye hizmet eden kişi anlamındadır.

Nargile cafe bu ilkeleri değiştirmeden eksiksiz olarak temin ederse bu mekânlardan en iyisi demektir tiryakileri için. Bahçelievler Nargile Cafe mekânları da hiçbir masraftan kaçınmayarak nargile geleneğinin özüne bağlı kalarak yüksek kaliteli tütün dâhil olmak üzere tiryakilerine sunmaktadır. Bu durum makalemiz de örnek verebileceğimiz en iyi mekânların genel ismi olmuştur.

Bahçelievler Nargile Cafe

Ankara nargile kültürüne ayrı önem vererek nargile cafe mekânları ile bu durumu somutlaştırmıştır. Kahveler yerini artık gençlerin daha çok tercih yeri olan mekânlara dönüşmesinden dolayı nargile keyfide bu mekânlara taşınmıştır. Böylece g ençlerin nargile kültürüne yabancı kalmayıp, tanıması ve sevmesi nargile cafe vasıtaları ile olmuştur diyebiliriz.

Ankara'nın farklı yerlerinde nargile keyfi yapabilirsiniz. Bahçelievler Nargile Cafe'yi ayıran özellik arasında marpuçların deriden, gümüşten olması, şişenin çini işlemeli olması gibi işçilik üzerinde eşsiz detaylar adeta nargileyi sanat eserine dönüştürdüğünü görmekteyiz. Ayrıca elin iyi kavrayabildiği marpuçlar nargile ile gönül bağını kurmamak için hiçbir engel yoktur.

Nargile keyfi için uzun süre geçireceğiniz koltuk oldukça rahat tasarımlardan oluşmaktadır. Ankara'nın kahvelerinde tahta sandalyeler veya sedir üzerinde saatleri geçirmek biraz zor ve rahatsız vericidir. Değişen eğlence anlayışı içerisinde bu noktalarda düşünülmüş ve tiryakilerin rahat edebileceği koltuk, sandalyeler mevcuttur.