■Yarım kilogram un
■Tuz
■Toz maya (bir küçük paket)
■250 gram kıyma
■2 adet kuru soğan
■2 adet sivri yeşil biber
■2 adet domates
■Bir tutam maydanoz
■Tuz, karabiber, sıvı yağ
Hazırlanışı
Önce yağda soğanı, biberi pembeleşene kadar kavururuz sonra kıymayı ilave ederiz. İyice kavururuz. Domatesi ilave eder biraz daha kavururuz. Tuz, karabiber ilave edip ocağı kapatırız (salçalı sevenler birazda salça
ilave edebilir). Hamuru kulak memesi yumuşaklıgından biraz daha sert yogrulur, küçük bezeler alınarak açılır. Bütün hamur açıldıktan sonra hamur sacında pişirilir. Hazır olan şebitlerin üzerine tek tek harç sürülür ve üst üste konulur. Dört parça şeklinde kesilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek afiyetle yenir:)
Sezen Ak
Yemeğin Kategorisi:
Hamur İşleri
İçindekiler
Hamuru:
5,5 su bardağı un
1,5 su bardağı kepekli un
3 su bardağı +1/4(çeyrek)su bardağı ılık su
2/3 paket(40 gr.lık yaş mayanın üçte 2 si)maya
1 yemek kaşığı tuz
İç Malzemesi
250-350 gr.kıyma
3 büyük domates rendesi
3 adet büyük boy çarliston biber(veya 6-8 adet yeşil biber)-çok küçük doğranmış)
1 adet büyük boy kuru soğan(rendesi)
3 diş sarımsak(ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı dolusu karabiber
2 tatlı kaşığı dolusu pulbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ(dilerseniz sıvıyağ yerine zeytinyağ da kullanabilirsiniz)
tuz
Hazırlanışı
Ilık su ve şeker ile mayayı gevşetip eritin.Unları ve tuzu ekleyerek hamurunuzu yoğurun(hamurun yumuşaklığı size fazla gelir ve açamam derseniz çok az ekleyebilirsiniz-ama un eklendikçe hamurunuz pişmiş hali sertleşecektir)2 katı kabarana dek üzeri örtülü yaklaşık yarım saat mayalandırın.
Bu arada soğanı,sarımsağı ve yeşil biberi yağda kavurun.(yağın yarısı ile)Kıymayı ekleyip kavurun.Domatesi ve salçayı ekleyip kısık ateşte 20 dk. kadar suyunu çektirin.Baharatı ,tuzu,kalan yağı ve 1/2 su bardağı suyu ekleyerek 2 dk. daha pişirin.
Büyükçe tava veya sacı(aleminyum veya teflondan yapılmış olan tümsek şeklinde yuvarlak tava) ocak üzerine alıp ısıtın.Hamurunuzu unlu zemine kaşık yardımıyla eşit bezeler halinde sıralayın(ben hamurları açarken kepek unu kullandım- daha yumuşak olmasını sağlıyor) Her birini bunlayarak merdane yardımı ile yaklaşık 26 cm çapında açıp,harlı ocakta iki yüzlerini de pişirin.
Pişen hamurlar sıcakken aralarına sıcak harçtan sürün.Sıcak servis yapın.
Ben hamurlarımı önceden pişirip üst üste yerleştirip,üzerine havlu kağıt serip, bir poşete geçirip, bir tarafta beklettim.(1-2 gün önceden hazırlarsanız,buzdolabında saklayın) harcını da bir gece önceden hazırlayıp dolaba kaldırdım(3-4 gün muhafaza edebilirsiniz) Sofraya oturmadan az önce, harcı kaynar hale getirip;hamurları da teflonda bir bir ısıtıp,sıcak harcı sürdüm.Hemen servis ettim.Bu işlem 5 dk'nızı bile almaz.
Eşit dilimlere kesin.Serviste kesilmiş limon ve yıkanmış maydanoz; veya sarımsaklı yoğurt yanında hazır bulundurabilirsiniz.Ne şekilde tüketmek isterseniz.
Park Caddesi Tunalı Hilmi Bahçelievler Yıldız 7. Cadde Kızılay Çukurambar Balgat Gölbaşı incek Çayyolu
Restoran Restaurant Cafe Bar Pub Club Fasıl Mekanı Meyhane Kebapçı Pizza
Etkinlik Canlı Müzik Parti Eğlence Gece Hayatı Mekan
Yasal Uyarı: Internet sitemizde yer alan firmalara ait tüm tanıtımlar, yazılar, fotoğraflar, logolar, kampanyalar etkinlikler, haberler ve diğer bilgiler ilgili firmalar tarafından siteye girilmekte, yine ilgili firmalar tarafından istenildiği zaman değiştirilebilmekte, güncellenebilmekte ve yenileri eklenebilmektedir. Bu nedenlerle bu bilgilerin tamamı ve tüm sorumluluğu ilgili firmalara aittir. Aynı şekilde Firmalar tarafından sağlanan indirimler de ilgili firmayı bağlamaktadır. Site tasarımında kullanılan tüm fotoğrafların lisans ve telif hakları Fotolia.com sitesinden satın alınmıştır.