YEŞİL ELMALI KISIR SALATASI

blog yazısı ekle !

YEŞİL ELMALI KISIR SALATASI

Bulguru sever misiniz? Peki ya, orta doğuya ait bu özel gıdanın kullanıldığı farklı tarifleri keşfetmeyi de sever misiniz? Öyleyse, Türk mutfağımızın ev sahipliğini yaptığı ve bulgurla hazırlanan çok lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşmış olalım.

Türk mutfağında bulgur oldukça farklı tariflerle bir araya getirilebilen bir gıdadır. Çorbalardan, salatalara, dolmalardan, et yemeklerine kadar hemen hemen tüm yemeklerle birlikte iyi gidebilen ve içerisine de katılabilen temel bir tahıl ürünüdür. Hatta bulguru sabah kahvaltılarında soğuk süt ve kuru üzümle bile karıştırarak yiyebilirsiniz.



Kısır salatası da haşlanmış bulgur ve çeşitli sebzelerin bir araya getirilip hazırlandığı, Türk mutfağında oldukça önemli bir yeri olan çok lezzetli bir tariftir. Herkes kendi evinde kendine özgü tariflerle hazırlayabilir ve pek çok restoranın menüsünde de bulunabilir.

Eğer siz de klasik bir kısır salatası tarifini seviyorsanız, eminiz yeşil elmalı kısır salatası tarifini de beğeneceksiniz. Tıpkı geleneksel tarifinde olduğu gibi bu tarifi de ucuz, kaliteli besleyici ve taze gıdalarla kolayca hazırlanabilmektedir.

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Yeşil elmalı kısır salatası da düşündüğünüzden çok daha lezzetli ve hazırladıktan sonra bir süre dinlenmeye bırakıldığında gerçek tadını tam olarak ortaya çıkarabilen bir tariftir.
Bu nedenle sadece kendiniz için değil sevdikleriniz için de ikram etmek isteyeceksinizdir.

Yeşil elmalı kısır salatası için hazırlığımıza yine öncelikle bulgurları bir kaba alıp üzerine kaynamış su dökerek başlıyoruz. Kaynamış suyu bulgurun üzerini tamamen örtecek seviyede dökebiliriz Daha sonra üzerini bir kapak veya bez yardımıyla örterek 15 dakika beklemeye bırakıyoruz.

Bulgur yumuşamaya başlarken, biz de sebzelerimizi hazırlayabiliriz. İlk olarak yeşil soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. Doğranmış yeşil soğanları biber salçası, az miktarda şeker ve zeytinyağı ile karıştırıp bir kenarda bekletmeye alıyoruz.

Bu sırada domatesleri, hıyarları, maydanozu ve naneyi doğramaya başlayıp hepsini bir arada karıştırıyoruz. Burada hatırlatmamız gereken hazırladığınız malzemeleri ne kadar ince keserseniz salatanıza da o kadar çok lezzet katacağınızdır.

Tüm bu işlemlerden sonra artık kaynar suda beklettiğiniz bulgurun üzerini açıp hazırlanan bu harcı içine katarak ister elinizle ister bir kaşık yardımıyla bu karışımı iyice karıştırmaya başlayabilirsiniz. İsterseniz içerisine az bir miktar karabiber ve tuz da ekleyerek lezzetini dengeleyebilirsiniz. Tarifinin en can alıcı noktası olan yeşil elmaları ise, çok ufak küpler halinde keserek kısırınızın içine katıp bir kez de böyle karıştırın ve bir süre dinlenmesi için beklemeye alırsınız.

Bu şekilde hazırlanan kısır salatanız artık servis edilmeye hazırdır. Ilık veya soğuk olarak dilediğiniz gibi yiyebilirsiniz.