MAÇ YAYINI YAPAN MEKANLAR - D-SMART

blog yazısı ekle !

MAÇ YAYINI YAPAN MEKANLAR - D-SMART

İnsanlar gelişen dünyanın peşinde koşarken birçok şeyle tanışıyor ve bunları hayatına adapte etmeye çalışıyor. Bu adapte etme hali beraberinde önemli bir takip yeteneği ve gözlem becerisi gerektiriyor. Eğer bu tür becerilere sahipseniz ya da yatkınsanız bu iş sizin için çok da zor olmayacak.

Ülkemizde yaşayan tüm insanların kendi hayatlarına olan düşkünlüklerini ve bu hayattan beklentilerini değiştiren yegane şey hayatta yaşanan ve ani şekilde olan değişikliklerdir. Bu değişimlerin içerisine bir de teknoloji dahil olunca, dünya insanlarımız için daha imkanlı ve renkli hale geldi.

Teknolojinin bağımlılık yarattığı bir dünyanın üyeleri olarak bu şartlara alışmak elbette zaman alıyor. Ancak internetin hayattaki birçok şeyi kolaylaştırdığı da bilinmektedir.




Ülkemizde bilgisayar ve internet kullanımının fazla olmasının yanı sıra, bunların alt yapıları kullanılarak kurulan sistemlerde bulunuyor.

Mesela spor açısından bir örnekle olaya bakalım.

Eskiden bir futbol mücadelesinden haberdar olmak için ya radyo ya da gazete takip edilirdi. 1968'den sonra TRT sayesinde bu maçlar televizyon adı verilen sihirli kutulardan yayınlanır oldu. Birçok insan yeni tanıştığı televizyon sayesinde maçları izleme şansına sahip oldu. Bu bir çok insan için devrim niteliğinde bir olaydır, etkisi ve değeri oldukça büyüktür.

Art arda ortaya çıkan dijital platformlar bu işin sektörleşmesine sonucunu ortaya çıkarttı. Bu tür yeniliklerin hemen ardından, sırf bu yayınların izlenebilmesi adına mekanlar açılmaya ya da açılan mekanlarda bu yayınlar yapılmaya başlandığını hep birlikte gördük.

Evinde imkanı olmayan bir çok insan, bu mekanlar sayesinde maç izleme şansına sahip oldu. Bu tür mekanların çokluğu sayesinde, dijital platformların gelişimi ve sayısının artışı da sağlandı.

Bir çok takım sezon başlarında ya da aralarında hazırlık maçlarına çıkıp, denemeler yapıyor. İşte bu tür maçların ülkemizdeki yayıncısı D-Smart'tır. D-Smart, Doğan Holding'e ait olup 2007 yılının Şubat ayında piyasaya çıkan bir yayın platformudur. Yaklaşık 8 yıldır hizmet veren D-Smart Şampiyonlar Ligi'nde temsilcilerimizce oynanan ön eleme maçlarını da ara ara yayınlamaktadır.

Bu bahsettiğimiz maç yayını yapan lokantalar ve restoranlar ülkemizin başkenti olan Ankara'da fazlasıyla bulunmaktadır. Özellikle Kızılay bölgesinde yoğunlaşan bu yerlere kolaylıkla ulaşabilir ve maç yayını hizmeti alabilirsiniz.