WAFFLE NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

WAFFLE NEREDE YENİR?

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz waffle herkesin yoğun ilgi gösterdiği bir çeşit kızarmış hamur tatlısıdır. Belçika'ya ait bir lezzet olan waffle, Fransa ve İsveç'te de farklı şekillerde olsa da yapılmaktadır. 1800'lü yıllarda ortaya çıkmış olan waffle, Avrupa'da kısa sürede yaygın bir hale gelse de tüm dünyada yaygın bir hale gelmesi günümüze kadar uzanan bir süreç içerisinde olmuştur. Daha yeni yeni bilinen bir tatlı olan waffle üzerine birçok farklı çeşitte tatlı, meyveler ve kuruyemişler serpiştirilerek yapılır.





Her tatlı yapımında olduğu için waffle için de kullanılan bir makine vardır. Her kültürde üzerinde ki bal peteği ve çiçek gibi desenlerden dolayı farklı bir isim alsa da waffle tavası ya da waffle pişirici olarak ta yaygın olarak bilinir.

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Taraça Oyun Salonu

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu Taraça Oyun Salonumuz; Bilardo Satranç, Kâğıt Oyunları, Okey, Tavla ile yarım yüzyılı aşan bir süredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

150 kişilik oturma kapasitesi ile açık terasımız ve 180 kişilik kapalı alanı ile Türkiye'nin bildiğimiz kadarı ile en büyük Oyun Salonu.

Uluslararası ciddi dereceleri olan Bilardo ve Satranç ustalarımız geçmişten bugüne hala aramızda. Özellikle her Cumartesi olan Satranç Turnuvamız belki de bizi bu dönem en özel kılan özelliğimiz diye düşünüyoruz. Öyle ki 10 yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu ustamız ile; Avrupa ve Dünya dereceleri olan yetişkin ustalarımız ve az bilen çok bile fark etmez tüm oyuncularımız arasında bir arada keyifli geçen bu turnuvamız Cumartesi günlerimizi özel kılıyor.

Taraça Oyun Salonu Müşteri profili çoğunlukla 40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin ve işletmenizin değerinin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça Oyun Salonumuzda yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güleryüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara


Waffle Yapımında Kullanılan Malzemeler

Her tatlı yapımı için kullanılan bazı ekipmanlar ve malzemeler vardır. Waffle için gerekli olan malzeme ve ekipmanlara bir göz atacak olursak;

  • Waffle makinesi,
  • Kakaolu çikolata, beyaz çikolata, marmelat, dondurma ve kakaolu fındık kreması
  • Muz, çilek, kivi ve isteğe göre bu meyvelerle uyumlu başka çeşit meyveler de ilave edilebilir.
  • Waffle hamuru için; yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya, un, süt, sıvı yağ ve damak tadına göre ilave edilecek diğer malzemeler.
  • Ceviz, fındık, fıstık, damla çikolata, bonibon ve süsleme malzemeleri
Olarak genelleyebilir. Tabi bu saydıklarımız klasik bir waffle için olmazsa olmaz malzemelerdir. Bunları istediğiniz gibi özelleştirerek daha farklı ve lezzetli wafflelar ortaya çıkarabilirsiniz.

Waffle Çeşitleri Nelerdi?

Daha önceden bahsettiğimiz waffle malzemelerine bir baktığımız zaman bu kadar bol çeşit malzeme kullanılarak yapılan bir tatlının tek çeşit olması beklenemez. Bu sebeple birçok farklı çeşitte yapılan waffle tatlıları bulunmaktadır. Ülkemizde de özellikle gençler tarafından oldukça sevilen waffle birçok çeşitte yapılabilmektedir. Ankara, waffle yiyebileceğiniz birçok mekâna sahiptir. Hem zengin waffle çeşitleri menüsü ile hem de kaliteli hizmeti ile Ankara'nın birçok yerinde müşterilerine hizmet vermektedirler. Şimdi en çok tercih edilen waffle çeşitlerine bir göz atalım.

  • Bitter çikolatalı waffle
  • Beyaz çikolatalı waffle
  • Çikolatalı ve meyveli waffle
  • Dondurmalı waffle
  • Karışık waffle
  • Double waffle
  • Brüksel usulü waffle
  • Liege usulü waffle
Ve bu listeyi daha da uzatmak mümkündür.

Waffle Nerede Yenir?

Ankara taze ve oldukça lezzetli waffle yiyebileceğiniz birçok kaliteli mekâna ev sahipliği yapan bir şehirdir. Ama her mekân lezzetli waffle yapamayacağı da bir gerçektir. Bu sebeple Ankara'nın en meşhur waffle yapan mekanlarını tercih etmelisiniz. Peki ama waffle mekanları nerede? Gibi sorular akıllara takılmaktadır. İyi bir waffle yiyebileceğiniz mekân önerisi arıyorsanız internet sitemize bakarak size ve sevdiklerinize en uygun mekânı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Afiyet olsun.