VEGETERYAN YEMEKLERİ NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

VEGETERYAN YEMEKLERİ NEREDE YENİR?

Vegeteryan; diğer bir değişle vejetaryen et ve et ürünleri tüketmeyen kişilere verilen isimdir. Bu kişiler et ve et ürünleri yemedikleri gibi hayvansal ürünleri de kabul etmezler. Yani süt, yumurta, hayvansal kaynaklı katı yağlar, bal ve daha bu listeyi uzatmak mümkündür. Tabi hayvansal ürünler derken büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları ve deniz ürünleri de bunlara dahildir. Yani sadece bitkisel kaynaklı ürünleri tüketirler.

Taraça Resto Pub

Çankaya

Taraça Resto-Pub 2012 'den bugüne faaliyetlerine Ankara Çankaya Cinnah caddesi Willy Brandt sokak 1A da devam etmektedir. Asaf Bey Silsüpür'ün kurduğu ve eşi Yeşim Silsüpür ile beraber evlerinde misafir ağırlar gibi işlettiği Taraça Resto-Pub misafirlerinden de evimizde gibiyiz yorumlarını sıklıkla almaktadır.

Yiyecek ve içecek kalitesine titizlikle önem verilen Taraça'da damak tadınıza ve tercihlerinize uygun mönümüzü sizlere, hafta sonları canlı müzik ve karaoke imkanı ile eğlenceli bir ortamla beraber sunmaktayız.

Butik bir işletme olan Taraça Resto Pub bugüne kadar pek çok şirket yemeği, doğumgünü, nişan, kına, grup organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. Grup organizasyonları için gruba özel menü teklifleri alabilir ve tek başınıza bile rahatlıkla yemek yiyebilir, eğlenebilirsiniz.

Randevu almayı unutmayın.


Promosyonlar

AnkaraRestoranları.com sitesinden bizi ziyaret eden misafirler için güncel mönü fiyatları üzerinden %10 indirim.

Doğum günü organizasyonlarında 6 kişi ve üzeri gruplara doğum günü pastası bizden.

40 ve üzeri rezervasyonlarda güncel mönü fiyatları üzerinden yiyeceklerde %15 içeceklerde %10 indirim.

Anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler.devamını oku...
Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara


Neden Vegeteryanlık Tercih Edilir?

Vegeteryan kişiler birçok farklı nedenden dolayı bu şekilde beslenmeyi tercih ederler. Dinsel sebepler etkili olabildiği gibi ahlaki ve hatta beslenme kaynaklı da olabilmektedir. Bünyenin kabul etmemesi üzerine hayvansal ürünler yerine bu tür sadece bitkisel ürünler tüketirler. Hem bu şekilde daha sağlıklı olduklarına inanırlar. Tabi sadece bitkisel ürünler tüketilirken nasıl sağlıklı kalınabildiği konusuna ise lif bakımından ve protein bakımından zengin yiyeceklerin ağırlıkta tüketildiğini belirtmektedirler.

Kaç Çeşit Vegeteryan Vardır?

Tabi vegeteryan denildiği zaman tek çeşit vegeteryan akıllara gelmemelidir. Çünkü bir kısmı et ve et ürünlerini kabul etmezken, bir kısmı et ürünlerini kabul etmezken hayvansal ürünlerin bazılarını kabul etmektedirler. Şimdi genel olarak bir göz atalım.

  • Vegeteryan; et ve et ürünleri tüketmeyenlere verilen bir isimdir.
  • Veganlar ise et ürünlerinin yanında bir de hayvansal ürünler olan süt, yumurta, bal ve bu kategoriye konulabilecek ürünleri de tüketmeyenlere verilen isimdir.
  • Lakto vegeteryan ise tüm bu saydığımız ürünleri tüketmeyip istisnai olarak süt ve süt ürünleri tüketenlere verilen isimdir.
  • Ovo vegeteryan ise lakto vegeteryanlara ek olarak yumurta da yiyebilen vegeteryanlardır.
Vegeteryan Yemekleri Nasıl Olur?

Vegeteryanlara yemeklerde et ve et ürünlerinin yanı sıra genel olarak hayvansal ürünleri de kabul etmezler. Bu bazen bir düşünceden kaynaklansa da bazen de sağlık durumları için gerekli bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Ankara gibi büyük ve kalabalık bir şehirde bu tür birçok insana rastlamak mümkündür. Tabi vegeteryan olan kişilere de diğer insanlar gibi en iyi kalitede ve tam istedikleri gibi bir yemek hizmeti sunmak gerekmektedir.

Vegeteryanların yemekleri, beslenme uzmanlarına göre yağ, şeker ve tuz içeren yiyecekler yerine lif bakımından zengin ve bol selüloz içeren bitkisel ürünler ve bol tahıllı, kepekli yiyecekler tercih edilmelidir. Diğer bir yandan çiğ sebze ve meyvelere ağırlık verilerek bir beslenme ve yemek programı uygularlar.

Vegeteryan Yemekleri Nerede Yenir?

Ankara büyük ve gelişmiş bir şehir olduğu kadar kalabalık bir şehirdir aynı zamanda. Bu sebeple herkese istediği hizmeti sunmak gerekir. Bu isteklerden biri ve en önemlisi temel hak olan beslenme hakkıdır ve herkese eşit bir şekilde sunulması gerekir. Bu sebeple vegeteryanlara uygun yemek hizmetleri sunulan mekanlar hizmet vermektedir. İyi bir mekân önerisi arıyorsanız internet sitemize bakarak size en uygun vegeteryan yemekleri yapan mekânı kolaylıkla bulabilirsiniz.