TÜRK MUTFAĞININ EN ÖZEL YİYECEĞİ: KESTANE

blog yazısı ekle !

TÜRK MUTFAĞININ EN ÖZEL YİYECEĞİ: KESTANE

Herkes açıkta pişen kızarmış kestanelerin bir hayranıdır aslında ve herkesin anılarında da mutlaka bir yer tutmaktadır. Ancak tüm bunların dışında kestane ile yapılan pek çok yiyecek de, onun mutfak kültürü içerisinde ne kadar kıymetli ve önemli bir yeri olduğunu anlamamızı sağlar.

Ankara restoranları olarak bizler de kestane şekeri, kestaneli pilav ve kestaneli kuzu güveç tariflerini paylaşmak yerine, bu kez kestane hakkında bazı bilgileri ve kullanım alanlarından bahsetmek istiyoruz.

Sokak satıcılarından, çorbalara, mezelerden, ana yemek ve tatlılara kadar kestanenin gayet geniş bir kullanım alanı olduğunu ve bu yönüyle de aslında Türk mutfağının yöresel lezzetlerini en iyi şekilde temsil ettiğini biliyoruz.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


KESTANE KEBAP

Ülkemizde kestane denilince akla ilk gelen şey sokak satıcıları ve yolda yürürken duyduğunuz kestane kokusudur. Özellikle de sonbahar ve kış aylarında kömür ateşinin üzerinde pişirilen kestaneler, kese kâğıtları ile satılıp ellerinizi de sıcak tutmanızı sağlar. En önemlisi ise kabuklarının çok kolay soyulması ve içinin bir bütün olarak çıkabilmesidir. Elbette bunun sırrı da kestanelerin daha önceden uzun süre suda bekletilmiş olmasıdır.

BURSA KESTANE ŞEKERİ

Tatlı severler için listelerinin en başında yer alan yiyeceklerden biri kestane şekeridir. Bu oldukça tatlı ve lezzetli yiyecek, isterseniz kavanozlarda, isterseniz de tek tek süslü kâğıtlara sarılmış biçimde satılır.

Bu tatlının en meşhur ve lezzetli hali ise ülkemizde Bursa 'da üretilir. Osmanlı zamanından itibaren, bu bölgede yüksek kesimlerde yetişen kestaneler ile yapılan şekerlemelerin başka bir benzeri daha yoktur.

KESTANE VE ÇİKOLATA

Kestane ile yapılan lezzetli yiyeceklerden bir diğeri ise karyoka adı verilen, çikolata ile fıstık, fındık gibi yemişlerin karıştırılarak hazırlandığı tatlı çeşididir ve hemen hemen tüm marketlerde kolaylıkla bulunabilir.

KESTANE İLE YAPILAN YEMEKLER


Bütün bu tatlıların dışında, kestane, Türk mutfağı içinde ki yemeklerde de yerini almıştır. Hatta çorbalar, mezeler ve ana yemeklerde kullanılabiliyor olması, son yıllarda oldukça popüler olan ve özel günlerde hazırlanılması tercih edilen kestaneli hindi dolmasının da içerisinde bulunmaktadır.

Ankara 'da bulunan çoğu restoran da artık kestaneli yemekleri menülerinde bulundurmaktadır. Eğer siz de bu lezzetleri tatmak isterseniz siz en yakın Ankara restoranına uğrayabilirsiniz.