TAS KEBABI

blog yazısı ekle !

TAS KEBABI

Genel olarak dünya üzerindeki insanların en büyük özelliklerinden bir tanesi, kendine en uygun damak zevkine yönelik arayışlarda bulunmalıdır.

İnsanların bu özellikleri arasında sahip olunan akıl ve tercih yapmayı sağlayan irade en önemli olanlar arasında yer almaktadır. Bu farklı ve renkli özellik sayesinde insanın diğer canlılardan ayrılmasına yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Bu şekilde bir ayrıcalığa sahip olan insanın şanslı ve önemli görülmesi bu yüzdendir. Bu şanslılık her zaman işi yaramasa da, yer yer iyi işlere yaradığı bilinmektedir. Bunların başında tercihler sayesinde elde edilen başarılar gelmektedir.

Bu durum kendisini yemek tercihlerinde de gösteriyor. İnsanların yemek konusunda ciddi şekilde farklılaşıyor olması beraberinde farklı lezzetler ve kültürler oluşmasını sağlamaktadır.



Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Beğenilere yönelik olan amaçlar sayesinde ülkemizin her bölgesinden farklı lezzetler ve tarifler çıkmaya başlamış ve insanların sahip oldukları damak tadı bu konularda hesaba katılır olmuştur. Bu hesap, ortaya çıkan farklılıkların da başka bir sebebi olarak ifade edilebilir.

Yemek anlamında farklı tariflerin ortaya çıkmasını sağlayan bütün lezzetlerin arasında onlarca farklı malzeme ve kaynaktan yapılan yemekler bulunmaktadır. Bunların başında et ürünleri ile yapılan lezzetli yemekler ve kebap olarak bilinen besin ürünleri gelmektedir.

Çok sayıda kebap çeşidinin bulunduğu ülkemizde, bu yemeklerin bulunduğu ve satışının yapıldığı mekânların fazla olduğunu bilmekteyiz. Bu mekânlar yemeklerde kullanılan etlerin ve bu etlerin farklı şekilde pişirilmesi sayesinde kendine has bir müşteri kitlesine sahip olmuşlardır. Bu müşteri kitlesi, farklı bir lezzet odağına sahip insanlardan oluşmaktadır.

Bu tür lokantaların Ankara ilinde Kızılay, Ulus, Sıhhiye gibi önemli semtlerde daha sık olarak bulunduğu ve görüldüğü bilinmektedir. Ayrıca Demet evler, Etlik, Keçiören gibi bölgelerde de bölgesel dağılımın azlığına oranla daha fazla sayıda et ya da kebap lokantası bulunmaktadır.

Bu kebapların en farklılarından bir tanesi olan Tas Kebabı; kuzu eti, domates, biber, soğan, kekik, defneyaprağı gibi malzemelerle oluşturuluyor. Etin, sıvıyağ ile pişirilmesinin ardından diğer malzemelerin de eklenmesiyle servis edilmesiyle ortaya çıkmaktadır. Bu servis genelde pirinç pilavı ile birlikte yapılır.

Bu ve daha fazla farklı kebap türü sizleri Ankara'da bekliyor.