ANKARADAKİ SİMİTÇİLER

blog yazısı ekle !

ANKARADAKİ SİMİTÇİLER

Gevrek deyince aklınıza ilk olarak İzmir geliyor olabilir fakat "Simit" deyince Ankara'dan başka bir şey aklınıza gelemez, gelmemelidir. Zira eşsiz simidinin tadını bir kez aldınız mı dünyanın başka yerlerindeki simitleri gözünüz dahi görmeyecek. Ankara'daki simitçiler de doğal olarak size bu eşsiz lezzeti tatma fırsatını sunuyor.



Ankara'da simitler diğer şehirlerdekinden farklı olarak, hamuru hazırlandıktan sonra önceden kaynatılmış şekere batırılması ve ardından fırına sürülmesi olarak özetlenebilir. Şekere batırıldıktan sonra fırında kıvamını buluncaya kadar pişirilen simidin kokusu bile diğer simitlerden çok farklı. Her ne kadar seyyar simitçilerdeki simitler de güzel olsa da simidin en güzelini yemek için en uygun mekânlar fırınlar ve kafeler olarak göze çarpıyor.

Şehrin hemen hemen her bölgesinde gerek cafe şeklinde gerek seyyar olsun bir veya birkaç simitçi bulunmakta. En güzel simitleri bulabileceğiniz mekan ise hiç kuşku yok ki Kızılay ve Ulus civarındaki mekanlar. Peynirli veya kaşarlı simitlerin de en güzelini ister çay ile ister ayranla tüketin. Sonuç olarak bir kez tattınız mı tadı muhakkak damağınızda kalacak. Mis kokusu ile deyim yerindeyse âlemlerin en lezzetli simididir Ankara simidi.



Ankara sadece simitçilerle dolu değil elbet. Günün her saati leziz yemekler tadabileceğiniz birçok restoran da mevcut. Meşhur Ankara yaprak dönerini yerinde ve en iyi ustaların elinden yiyebileceğiniz gibi kendine özel sosları bulunan mekânlar da bulunmakta. Bunun yanı sıra özellikle Kızılay ve Tunalı civarında bulunan bar ve pub gibi mekânlar bilhassa öğrencilerin ve yerli gençlerin uğrak mekânları olmuş durumda. Yine Kızılay ve Maltepe'de bulunan birçok meyhane ve restoran da Ankaralıların vazgeçemedikleri mekânlardır.

Başkentteki mekânlar tahmin ettiğinizden daha fazla kaliteliler. Megakent İstanbul'la kıyaslanacak olursa pek bir fark göremeyeceğiniz, hem alkollü hem de alkolsüz mekânlar, kafeler veya restoranlarda hem birçok yerel lezzeti tadabilir hem de canlı müzik yapanlar eşliğinde eğlence ortamına katılabilirsiniz. Şehrin en sevilen semtleri olan Kızılay, Bahçelievler, Batıkent, İncek veya Ümitköy gibi yerlerde, hangi yaş grubundan olursanız olun, hangi işi yapıyor olursanız olun herkese ve her keseye uygun fiyatları olan kaliteli mekânlardan memnun kalacaksınız.