KADİFE PASTA – PASTANELER&PASTACILAR

blog yazısı ekle !

KADİFE PASTA – PASTANELER&PASTACILAR

İnsan hayatında yer alan yemekleri ve bunların yarattığı lezzetlerin dünya üzerindeki birçok insana ulaşma süreci ve yolu, o insanların kişisel ve kültürel olarak ilgisine ve verdikleri tepkilere bağlı bir süreçtir. Bu sürecin sancılı olmaması için bütün imkânların ve isteklerin doğru sıralamayla halledilmesi gerekmektedir.

Sürecin selameti adına verilen tepkilerin halk arasındaki karşılığı olumlu ise; olumlu şekilde hareket edilmekte ve buna uygun şekilde tat alınmaktadır. Bu durum lezzet ile tepkinin doğru orantılı bir mesele olduğunu gösteren bir harekettir.




Yemek seçimi ve lezzetli ürünler ortaya koyma konusunda gösterdiğimiz başarı ve bunun için hemen hazır olma durumunun ne kadar gerçek olduğu konusunda görüş belirtebiliyoruz. Bu şekilde bir duruma gelmiş olmamız bile yemek ve lezzetler arayışı hakkında ne kadar ciddi olduğumuzu göstermektedir.



Ülkemiz dışında dünyanın diğer bölgelerinde hatta neredeyse her yerinde düşünülen lezzet arayışı durumu, bir bölgede yapılan bir yemeğin ya da yiyeceğin kısa zamanda dünyanın her yerindeki insanlara ulaşmasını kolaylaştırmıştır.

Bizim ülkemizde yüzlerce farklı tarifin olduğu konusunda bilinen yaygın bir gerçek vardır.

Bu tariflerin en başında tatlıyı çok seven bir topluluk olduğumuz için tatlı tarifleri gelmektedir. Pastalar, kurabiyeler, kekler, sütlü tatlılar derken yüzlerce tatlı tarife sahip bir millet olmamız gerçekten dikkat edilecek bir husustur. Bunların arasında en çok tarifi bulunanların başında pastalar gelmektedir.

Bu tarifler sonucunda oluşturulan pastalar, ülkemizin birçok noktasında yer alan pastanelerde ve unlu mamul ürünleri satan mağazalarda bulunmaktadır. Özellikle pasta konusunda ülkemizde ciddi şekilde ünlü ve popüler olan tatlıcı firmalar ve kuruluşlar bulunmaktadır. Bunların her biri dünyanın her yerinde ürünleri bulunan ve satılan evrensel markalar haline gelmiştir.

Bu güzelliklerin içerisinde yer alan pastaların arasında yer alan bir örnek verelim: Kadife Pasta!

Yumurta, şeker, un, yağ, vanilin, kabartma tozu, su ve gıda boyası gibi malzemelerden oluşan bu lezzet; krem şanti, süt ve muz gibi malzemelerden oluşan iç kremanın birleşimiyle oluşturulup, servis ediliyor.

Özellikle başkent Ankara'da; Kızılay, Ulus, Dikmen ve Sıhhıye gibi semtlerde oldukça kolay bir şekilde bulabileceğiniz bu tatlıların lezzetlerine kesinlikle hayran kalacaksınız.