BİLARDO SPORU

blog yazısı ekle !

BİLARDO SPORU

Ankara ülkemizin başkenti ve en büyük şehirlerinden biri olduğu için hemen her türlü aktiviteyi yapmak için gereken olanakları sunabiliyor. Örneğin fasıl yapan çok sayıda mekân bulabilirsiniz. Ya da yabancı müzikten hoşlanıyor ya da dans etmeyi seviyorsanız club olarak adlandırılan işletmelerden de çok sayıda var. Ama bugün daha farklı bir eğlence türünden bahsedeceğiz.



Bilardo özellikle son 20 yılda alt yapısı gelişen ve daha kalabalık bir kitleye hitap etmeye başlayan bir eğlence türü. Tabi bilardoyu eğlence olarak nitelendirdiğimiz için kızanlar olacaktır. Çünkü bilardo bir spor olarak kabul ediliyor, ilgili işletmeler ya da kuruluşlar bu yönde faaliyet gösteriyor. Bilardo federasyonu ve bilardo için önemli olan kabul edilen kişiler bilardonun bir cafe eğlencesi olarak anılmaktan çok spor olarak kabul edilmesi için çok çaba gösterdiler. Ankara gibi büyük şehirlerimizde yapılan çeşitli organizasyonlar (uluslararası ya da yerel) ile bu algıyı yerleştirmeye çalıştılar.

Taraça Resto Pub

Çankaya

Taraça Resto-Pub 2012 'den bugüne faaliyetlerine Ankara Çankaya Cinnah caddesi Willy Brandt sokak 1A da devam etmektedir. Asaf Bey Silsüpür'ün kurduğu ve eşi Yeşim Silsüpür ile beraber evlerinde misafir ağırlar gibi işlettiği Taraça Resto-Pub misafirlerinden de evimizde gibiyiz yorumlarını sıklıkla almaktadır.

Yiyecek ve içecek kalitesine titizlikle önem verilen Taraça'da damak tadınıza ve tercihlerinize uygun mönümüzü sizlere, hafta sonları canlı müzik ve karaoke imkanı ile eğlenceli bir ortamla beraber sunmaktayız.

Butik bir işletme olan Taraça Resto Pub bugüne kadar pek çok şirket yemeği, doğumgünü, nişan, kına, grup organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. Grup organizasyonları için gruba özel menü teklifleri alabilir ve tek başınıza bile rahatlıkla yemek yiyebilir, eğlenebilirsiniz.

Randevu almayı unutmayın.


Promosyonlar

AnkaraRestoranları.com sitesinden bizi ziyaret eden misafirler için güncel mönü fiyatları üzerinden %10 indirim.

Doğum günü organizasyonlarında 6 kişi ve üzeri gruplara doğum günü pastası bizden.

40 ve üzeri rezervasyonlarda güncel mönü fiyatları üzerinden yiyeceklerde %15 içeceklerde %10 indirim.

Anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler.devamını oku...
Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

Her akşam canlı müzik eşliğinde lezzetli meze ve yemeklerimizle hizmetinizdeyiz. Hayat Bir Sahnedevamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Bilardo bir spor ve eğlence olarak kabul edilse de dünyada çok fazla takipçisi, meraklısı olan bir dal. Yurt dışında bar gibi ortamlarda bile bilardo masası olduğunu görmek mümkün. Hatta bazı restoran sahipleri bile beklemede olan müşterileri ya da sürekli müşterileri için iş yerlerine bilardo masası koyuyorlar. Ülkemiz meyhane ortamında bilardo masası bulamayabilirsiniz ancak çok sayıda bilardo salonu faaliyette. Ya da restaurant olarak adlandırılan ama üyelik sistemi ile faaliyet gösteren iş yerlerinde de bilardo masaları görmeye başladık. Ankara gibi büyük şehirlerimizde bu tip olanaklardan faydalanmak mümkün.

Ankara ya da diğer büyük şehirlerimizde ise çok sayıda ve federasyona bağlı olarak faaliyet gösteren, spor salonu olarak geçen bilardo salonları var. Bu tip bir mekân bilardonun spor olarak yayılması, gelişmesi için önem arz eden bir yer oluyor. Buralarda tercih edilen bilardo oyunu tipleri farklı olabiliyor. Bilardo temelde cepli(delikli) ve cepsiz(deliksiz) olarak oynanan bir oyun. Spor salonları ya da işletmeler üç top olarak adlandırılan deliksiz bilardoya ya da Amerikan bilardo olarak adlandırılan delikli bilardoya yoğunlaşabiliyor. Bu bilardo türlerinin de kendi alt bölümleri, farklı oyun çeşitleri mevcut.

Bilardo oyun olarak başlayan kişiler için bile ilerleyen dönemlerde bir tutku haline dönüşebiliyor ve çoğu kişi bu oyunun spor olarak kabul edildiği, turnuvaların düzenlendiği mekânlara geçiş yapıyorlar. Özellikle Ankara ya da diğer büyük şehirlerde sürekli olarak yenilenen turnuvalara katılmak, kendinizi denemek mümkün oluyor