OSTİM DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

OSTİM DÖNERCİ

Ostim; Ortadoğu Sanayi Ve Ticaret Merkezi kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş bir kelimedir. Adından da anlaşılacağı üzere Ostim oldukça büyük bir sanayi alanıdır. Yüz ölçümü olarak ve bünyesinde barındırdığı yüzlerce şirket, fabrika, üretim alanı ve atölyelerle birlikte binlerce kişiye de istihdam olanağı sağlamaktadır. Hal böyle olunca da yemek yiyebilecek mekâna ihtiyaç duyulmaktadır. İşte tam da bu sebeple döner en ideal yemeklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca sanayi bölgelerinde yapılan yemekler diğer yerlere nazaran daha iyi olduğu ve bu sebeple bile birçok kişi özellikle sanayi bölgelerinde ki lokanta ve restoranları tercih etmektedir. İşte Ostim dönerci mekânları da müşterilerine en iyi hizmeti vermektedir.





Lezzetli Döner Nasıl Yapılır?

Dönerin lezzetli olmasının ilk şartı döner ustasının maharetli olması ve işin tekniğini iyi bilmesinde saklıdır. Yani döner ustası öncelikle etin hangi bölgelerini kullanacağını bilmeli ve bir gece önceden etin terbiye işlemlerini yapmalıdır. Bu terbiye işlemi için birkaç farklı yöntem kullanılmaktadır. Fakat döner ustaları en iddialı oldukları şekilde yapmaktadır.

Diğer bir yandan kullanılacak baharatlar tam ayarında olmalıdır. Eğer az baharat ve eksik baharat kullanılırsa et yavan ve lezzetsiz bir hal alacağı gibi fazla baharat ise etin tadını perdeleyecek ve lezzetini kaybetmesine sebep olacaktır. Bu sebeple baharat ayarı dönerin lezzeti açısından son derece önemlidir. Diğer bir lezzet ayrıntısı ise et ne çok yağlı ne de az yağlı olmalıdır. Tam kararında olmadır. Çünkü et yavaş yavaş pişerken eriyen iç yağ etin üzerinden süzülerek eti sürekli sıcak ve yumuşak kalmasında en önemli husustur. Son olarak ise et LPG ocaklarında değil meşe odunu yakılarak pişirilmelidir. Çünkü odun ateşinde et yavaş yavaş piştiği gibi iç etin iç kısımları da pişecektir. Fakat diğer ocaklarda etin üzeri yanacaktır ve iç kısımları pişmeden çiğ kalacaktır. Yani et pişmeden ütülecektir.

Döner Çeşitleri Nelerdir?

Dönerci mekânlarında birçok çeşit döner bulunmaktadır. Zengin bir menüye sahip olan dönerci mekânlarında insanlar döner seçiminde bile zorlanabilmektedir. Birbirinden lezzetli döner çeşitleri herkesin ağzını sulandırmaktadır. Ama günümüzde farklı döner çeşitleri yapılsa da döner malzemeleri de çeşitlenmiştir. Şöyle ki;

Et döner

Tavuk döner

Sucuk döner

Hamsi döneri

En çok tercih edilen başlıca döner malzemeleridir. Bu dönerler de kendi içerisinde oldukça bol bir şekilde çeşitlere ayrılmıştır.

Ostim Dönerci Mekânları

Ostim sanayi bölgesindeyseniz ya da Ostim'e yakın bir yerdeyseniz kesinlikle Ostim dönerci mekânlarına uğramanızı tavsiye ederiz. Ostim lezzetli bir döner yiyebileceğiniz birçok mekâna ev sahipliği yapmaktadır. Ama yine de iyi ve nezih bir Ostim dönerci mekânı önerisi arıyorsanız internet sitemize bakarak size en uygun mekânı bulabilir ve gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.