MANGAL NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

MANGAL NEREDE YENİR?

Mangal ülkemizde oldukça sevilen pişirme tarzıdır. Kimi zaman et, sucuk, tavuk, balık gibi et çeşitleri kimi zaman sebze çeşitlerine de yer verdiğimiz mangal adeta şölen oluşturmaktadır masalarda. Böylesine çeşitli besinleri pişirmeyi seçen ve sonrasında afiyetle yiyen mangal severlerin mangal için yeşilliklerin bol olduğu alanlarda keyfe dönüştürmek isterler. Ama hava koşulları kış mevsimlerinde istenilen güneş ve yeşil ortamın aynı anda bulunamaması mangal keyfinin başlamadan sona ermesine neden olmaktadır.



Meyzende Meyhane

Çayyolu

Ailecek keyifli vakit geçirip eğlenmek hatta özel günlerinizi kutlamak istiyorsanız Ankara'nın yeni nefesi MEYZENDE tam sizlik. Haftanın 4 günü canlı müzik eşliğinde tadı damağınızda kalacak mangal ateşi ile pişen yemek ve çok çeşitli enfes mezeler ile keyfinize keyif katacağız.
Şömine başında keyifli muhabbetler özel gün kutlamaları ile sizlere ayrıcalıklı ,nezih , lezzetli bir akşam vadediyoruz.

Sizleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz hiç vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırın.
devamını oku...
Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

Mekanımız şık ama mütevazı dekorasyonu ile gözünüze hitap ederken, nefis soğuk mezelerimiz, güveçte sıcak yemeklerimiz ile damak tadınıza da hitap ediyoruz.

Keyifli rakı masalarının, birer kadeh şarabın yanında edilen hoş muhabbetlerin veya eğlenceli bira toplantılarının Ümitköy'deki adresiyiz.

Sizleri yeşilin içindeki küçük saklı bahçemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Gelin, ailemizin bir parçası olun.

Not: Mekanımızda Pazar hariç her gün 20.00 - 00.00 saatleri arasında Fasıl yapılmaktadır.devamını oku...
Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Mangal yemek mevsim şartlarına değil sizin isteğinize göre tercih edebilmeniz artıkmümkün. Ankara şehri mangal severleri de unutmamıştır. Her mevsim mangal yemeyi mümkün kılan işletmeciler mekanları ile halka hizmet vermektedir. Kapalı mekân ve açık mekân çeşitleri ile hizmette seçenekler sunulmaktadır.

Mangal Keyfinin Zaman İçinde Değişimi

Mangal alışkanlığa kültürümüzde Osmanlıdan beri süre geldiği görülmektedir. Saray mutfağında kullanılan mangal günümüze kadar ulaşmıştır. Oldukça başarılı bulunan bu yöntem günümüzde de uygulanmakta olup sonraki nesiller içinde miras olarak bırakılacak gibi görünüyor.

Günümüzde hızla artan nüfus sonucunda binaların artması geleneksel mangal anlayışının değişmesinde etkili olmuştur. Alanların daralması evlerimizin balkonunda barbekü alanları oluşturmaya yöneltmiştir. Ancak tam anlamı ile bu yöntem de etkili olmamıştır. Mangal menülerine yer veren mekanlarının ortaya çıkmasında etkili olan faktörlerdendir.

mangal çeşitleri ile Ankara'nın cazip mekanları aynı zamanda mangalın zararlı olduğu görüşlerini de azaltmıştır. Çünkü işin tekniğine ve el becerisine göre pişirilen besinler evin balkonunda amatörce, sağlıksız yöntemler ile sağlığı tehdit eden anlayıştan uzaklaşmasında da etkili olmuştur.

Yurdumuzun en özel şehri Ankara yukarıda saydıklarımız için akla gelen ilk şehirdir. Bilindiği gibi kalabalık şehir nüfusu, stresli geçen günler, yoğun trafik, uzun mesafeler insanların bu akışa kapılıp ancak yılın belirli gününde sevdikleri ile aileleri ile mangal partisini kısıtlamaktaydı. Ama artık mangal mekanları bu kısıtlamaların ortadan kaldırıldığı, haftanın istediğiniz günü sevdikleriniz ile bir araya gelebilirsiniz.

Mangal tutkusunun zaman ve mekân gibi kısıtlamalarının ortadan kaldırıldığı yenilikler şehri Ankara için mangal nerede yenir? Sorusu zihinleri meşgul edebilir. Büyük ve kompleks yapıya sahip Ankara da elit mekanları nereden ulaşırım diye düşünmek yerine size önerimiz internet sayfamızdır. İnternet sayfamızda yapacağınız küçük gezinti de detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Mangalın Sağlığa Olumsuz Etkileri Var Mıdır?

Mangal denildiği zaman bu soru aklına takılmayan bir tüketici yoktur galiba. İşin usulüne göre pişirilen besinler sağlığa olumsuz etkileri yoktur. Önemli olan uzmanların önerdiği pişirme yöntemlerinin uygulanmasıdır.

Mangal yakarken kullanılan kömürün ya da odunun tozsuz olmasına özen gösterilmelidir. Böylece duman nedeni ile besinlerin sağlığa riski minimuma düşürülür. Mangalı kurduğunuz ortamda esinti varsa esintiyi arkanıza alarak pişirme sürecine devam edilir. Besin miktarına göre ateş oranı ayarlanması da önemli tekniktir.