MAMAK RESTAURANT

blog yazısı ekle !

MAMAK RESTAURANT

Restaurant, kelimesi halk arasında lokanta olarak bilinen mekanlara verilen isimdir. Yani daha açık belirtecek olursak; restaurant lezzetli yemeklerin müşterilere sunulduğu, yöresel lezzetleri bulabileceğiniz mekanlardır. Ankara'da son zamanlarda artan nüfusu ve yoğun gündemi ile insanların kendilerine zaman ayırabilmelerini sağlayacak mekanların eksikliği hissedilmiştir. İşte bu sebeple birçok mekân müşterilerine ister aileleriyle, isterse de arkadaşlarıyla daha keyifli bir vakit geçirebilmelerini vaat etmektedir.



Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Restaurantlarda Yapılan Yemek Hizmetleri

Günümüzde Restaurantlarda sunulan yemek hizmetleri her geçen gün artarak yemek menüsünü zenginleştirmektedir. Genel olarak Mamak Restaurant mekanlarında sunulan hizmetlere bir göz atacak olursak;

  • Kahvaltı
  • Ara sıcak
  • Salata çeşitleri
  • Pizzalar
  • Pideler
  • Yöresel et yemekleri
  • Hamburgerler
  • Sandviçler
  • Ana sulu yemekler
  • Yöresel sebze yemekleri
  • Tatlılar
Bu saydıklarımız Mamak restaurant mekanlarında müşterilere sunulan zengin yemek menüsü içeriğinden sadece bazılarıdır. Bu yemeklerin haricinde içecek menüsü ile de restaurantlar müşterilerine hizmet vermektedir. Genel olarak bir de zengin içecek menüsüne bir bakacak olursak;

  • Yerli alkollü içecekler
  • Yabancı alkollü içecekler
  • Çay çeşitleri
  • Ada çayları
  • Bitki çayları
  • Meşrubatlar
  • Ayran
  • Şalgam
Daha birçok çeşitte içeceği bulabileceğiniz Mamak restaurant mekanları içecek menüsü ile zengin bir çeşidi müşterilerinin hizmetine sunmaktadır. Yemeklerinizin yanında istediğiniz içeceği tercih edebilirsiniz.

Mamak Restaurant

Ankara oldukça kalabalık bir nüfusa ve birçok mekâna da ev sahipliği yapan bir şehirdir. Yemek kültürü konusunda son derece tecrübeli aşçıları da bünyesinde barındıran ender şehirlerden biridir. Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara, mutfak kültürlerinin de tek çatı altında toparlayan bir şehirdir. Ankara içerisinde de bazı semtler ve ilçeler var ki Ankara yerleşim yeri olduğundan günümüze kadar varlığını devam ettiren yerlerdendir. İşte Mamak tam da bu bahsettiğimiz yerlerden biridir. Mamak restaurant mekanları zengin ve kültürel birikimi ile geçmişten günümüze kadar gelmiş adeta yaşayan tarih olarak nitelendirmemiz yanlış olmayacaktır.

Geçmiş ile gelecek ile arasında kültürel bağ olan Mamak restaurant mekanları menü değişimleri, mekân tasarımlarının yapılandırılması ile her dönem müşteri istek ve taleplerine hızlı cevap vermektedir. Bu değişimler özellikle fiyatların indirilmesi konusunda müşteri memnuniyeti ile tamamlanmaktadır. Görüldüğü gibi durağan değil yeniliğe daima açık dinamik bir yapıya sahiptir Mamak restaurant mekanları.

Fakat her geçen gün sayıları hızla artan restaurant mekanları adından sıkça bahsettiren işinde son derece iyi restaurant mekanlarını gölgede bırakmaktadır. Yani sonradan piyasaya çıkan ve kaliteli hizmet, temizlik ve hijyen gibi konularda yeteri kadar özen gösterilmeyen konularda Mamak restaurant mekanları ödün vermemektedir.

Son yıllarda yapılan mekan amaç ve vizyonlarındaki yenileşme hareketleri ile gerek mutfakta gerek sunum esnasında personelin gerekli kıyafet, bone, eldiven, önlük veya üniforma donanımı ileişinin başında olması gösterilen özen ve titizlikten sadece birisidir Mamak restaurant mekanlarında.