KORE MUTFAĞI-EN İYİ SALATALAR

blog yazısı ekle !

KORE MUTFAĞI-EN İYİ SALATALAR

İnsanlar arasında ilişkilere çeşitli konularda yapılan arayışlar damga vurmuştur. Bu arayışların büyük bir bölümü kendisini besin konularında göstermektedir. Hayatını sürdürmek için beslenmek zorunda olduğu için, yemek ve lezzet arayışları içerisinde bulunmasını normal karşılayabiliriz.





Ülkemizde ve dünyanın her yerinde beslenme türleri ve bu beslenme ihtiyacının kendince yarattığı zorunluluk hali, herkes için farklı zevkler yaratabilme yeteneğinin ortaya çıkmasını sağlayan bir durumdur.

Sırf bu özellik yüzünden dünyanın her yerinde farklı lezzet üreten ya da üretilmesini bekleyen insanların olduğunu görmekteyiz. Yine sırf bu lezzetlere ulaşım kolay olsun diye, uğraşan firmaların ve insanların olduğunu bilmek ise bu sektör adına başka önemli bir husustur.

Mesela Kore Mutfağı kısaca besin değeri yüksek ve kalori oranı düşük yemekler olarak düşünülebilir. Bir başka deyişle lezzetli olduğu kadar da sağlıklı bir mutfak olarak bilinen bir lezzet dünyasıdır. Yani hem güzel yemekler yemek hem de sağlıklı kalmak için birebir bir yemek kültürüdür.



Özünde tahıl ve sebzelerden oluşan ve sebzelerin genellikle çiğ ya da az pişmiş olarak tüketildiği Kore Mutfağı, farklı baharatları ve acılı yemekleri ile kendine has bir damak alışkanlığına sahiptir. Yani acı seven insanların kesinlikle memnun kalacağı bir mutfak anlayışına sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Bu mutfağında bizde çok talep görüyor olması akıllara bu yemekleri nerede bulacağımıza dair çeşitli sorular getirmektedir. Bunun için saatlerce yol gitmenize asla gerek kalmayacak.

Kore Mutfağı'nın en güzel ve farklı yemeklerini bulabileceğiniz en önemli bölgelerin başında Ankara gelmektedir. Ülkemizin başkentinde Kore Mutfağı'nın esintilerini rahatlıkla ve ciddi anlamda bol bir şekilde bulabilirsiniz.

Kore Mutfağı'nda çok kullanılan bir ürün olan patates sayesinde birçok yemek ya da ön içki yiyecek ortaya çıkarılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de bizim çok yaptığımız bir yemek olan patates salatası! Ancak bu salata Kore usulü!

Bu salatada mayonez, bal ve yoğurt gibi malzemelerden oluşan bir sos ve yumurta kırıntılarından oluşan bir süs bulunuyor.

Bu salataya daha önce hiç bir mutfakta rastladığınızı sanmıyoruz ve bu konuda çok iddialıyız.

Denemesi size kalmış.