KORE MUTFAĞI-EN İYİ PATATES YEMEKLERİ

blog yazısı ekle !

KORE MUTFAĞI-EN İYİ PATATES YEMEKLERİ

Birçok insan için yemek yemek eylem inanılmaz zevk verici bir eylem olarak göze çarpmaktadır. Hepimizin yaptığı yemeklerin türlerinden ve porsiyon sayılarından da bunu anlamamız mümkün olmaktadır.





Ülkemiz lezzetleri arasında yapılan araştırmalar ülkemizin bölgelerinde yüzlerce farklı yemek tarifinin olduğunu hatta bir yemeğin onlarca farklı türünün yapıldığını göstermektedir. Bu da bizleri beğeni ve zevk hususlarının sayesinde bu şekilde bir oluşum sağlandığı sonucuna götürmektedir.

Bu durumu fırsat bilen birçok girişimci de şimdilerde farklı dünya lezzetlerini insanların ayaklarına kadar getirmeyi hedefleyen atılımlar yapmaktadır. Dünyanın öbür ucunda yer alan bir ülkenin yemeğini, ülkemizin istenen herhangi bir yerinde yemek, bu şekilde mümkün olmaktadır.

Mesela öncelikle Kore Mutfağı'nı sevdiğinizi ve arayış içerisinde olduğunuzu düşünelim, bu mutfak hakkında sizleri bilgilendirelim.



Bu mutfağın temel özelliği; kısaca besin değeri yüksek ve kalori oranı düşük yemekler olarak bilinmektedir. Yani lezzetli olduğu kadar da sağlıklı bir mutfak olarak bilinen bir lezzet dünyasıdır.

Hem güzel yemekler yemek hem de sağlıklı kalmak için birebir bir yemek kültürüdür.

Bizim ülkemiz insanın da spora ve diyete düşkün bir halk yapısı oluşturduğunu düşündüğümüzde, bu yemek kültürüne aşina olabileceğimiz sonucuna ulaşıyoruz.

Özünde tahıl ve sebzelerden oluşan ve sebzelerin genellikle çiğ ya da az pişmiş olarak tüketildiği Kore Mutfağı, farklı baharatları ve acılı yemekleri ile kendine has bir damak alışkanlığına sahiptir. Yani acı seven insanların kesinlikle memnun kalacağı bir mutfak anlayışına sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Kore Mutfağı'nın en güzel ve farklı yemeklerini bulabileceğiniz en önemli bölgelerin başında Ankara gelmektedir. Ülkemizin başkentinde Kore Mutfağı'nın esintilerini rahatlıkla ve ciddi anlamda bol bir şekilde bulabilirsiniz.

Bu mutfağın en ünlü besinlerinden olan patates burada yine karşımıza çıkıyor. Bu sefer Kore Usulü Mantarlı Patates Tava ile karşımızdalar. Mantar, sarımsak gibi malzemelerle birlikte pişirilen patateslerin üzerine, susam yağının ilave edilmesi ve soğanlarla süslenmesi ile oluşturulan bu enfes lezzeti ve Kore Mutfağı'nın en güzel örneklerini Ankara'da bulabileceğinizi bir kez daha hatırlamak isteriz.