KORE MUTFAĞI-EN İYİ PİLAVLAR

blog yazısı ekle !

KORE MUTFAĞI-EN İYİ PİLAVLAR

Değişen teknolojik dünyanın takipçisi olmak isteyen insanoğlu, her geçen gün daha da farklı imkanlar elde etmekte ve daha ilginç yollar seçmektedir. Bir anda farklı imkanlara sahip olan insanoğlu, zekasını ve bilincini bu imkanları daha da farklılaştırmak adına kullanarak geceli gündüzlü çalışmıştır.




Bu noktada insan arasında ilişkilere çeşitli konularda yapılan arayışlar damga vurmuştur.Bu arayışların büyük bir bölümü kendisini besin konularında göstermektedir. Hayatını sürdürmek için beslenmek zorunda olduğu için, yemek ve lezzet arayışları içerisinde bulunmasını normal karşılayabiliriz.

Bu lezzetlerin farklılaşması durumu ise bütün dünya üzerinde kendisini göstermektedir. Buna örnek olarak ; Uzakdoğu Mutfağı'nı gösterebiliriz. Japon,Çin,Kore ve Tayland Mutfağı gibi farklı ülkelerin mutfaklarını içinde barındıran bu lezzet dünyasında kaybolmamak gerçekten zor!

Biz ise bu seçkin mutfaklardan bir tanesi Kore Mutfağı'nı sizlere örnek göstermek istiyoruz.



Kore Mutfağı kısaca besin değeri yüksek ve kalori oranı düşük yemekler olarak düşünülebilir. Bir başka deyişle lezzetli olduğu kadar da sağlıklı bir mutfak olarak bilinen bir lezzet dünyasıdır.

Özünde tahıl ve sebzelerden oluşmakta ama et ürünlerinin de bu mutfakta eşit ölçüde önemli yeri vardır. Vücuttaki yağ oranını düşürmeye yardımcı olduğu için sebzeler genellikle çiğ ya da az pişmiş olarak tüketilir. Kore, 'Uzakdoğu Mutfağı'nın bir parçası olsa da özgün baharatları ve acılı yemekleri ile kendine has bir damak alışkanlığına sahiptir. Yani acı seven insanların kesinlikle memnun kalacağı bir mutfak anlayışını sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Kore halkının kültürel ve ilişkisel olarak bize olan yakınlığının yanı sıra yemek kültürü olarak da bizde talep görmesi akıllara bu yemekleri nerede bulacağımıza dair çeşitli sorular getirmektedir. Bunun için saatlerce yol gitmenize asla gerek kalmayacak.

Kore Mutfağı'nın en güzel ve farklı yemeklerini bulabileceğiniz en önemli bölgelerin başında Ankara gelmektedir. Ülkemizin başkentinde Kore Mutfağı'nın esintilerini rahatlıkla ve ciddi anlamda bol bir şekilde bulabilirsiniz.

Kore Mutfağı'nda da Çin Mutfağı'nda olduğu gibi Noodle ve pirinç ağırlıklı yemeklerin olduğunu görüyoruz.Mesela Siyah Fasulye Soslu Etli Pilav adlı enfes pilav yemeğini örnek gösterebiliriz.Mantar,bezelye,havuç,kabak,soğan gibi sebzelerin oluşturduğu garnitürü ile dana etinin lezzeti ile birleşen bu pilava bayılacaksınız.