KORE MUTFAĞI- EN İYİ OMLETLER

blog yazısı ekle !

KORE MUTFAĞI- EN İYİ OMLETLER

Yemek yemek birçok insan için müthiş derecede mutluluk verici bir eylemdir. Yapılan yemeklerin türlerinden ve sayıca fazlalığından da bunu anlamamız mümkün olmaktadır. Yapılan araştırmalar ülkemizin 7 coğrafi bölgesinde yüzlerce farklı yemek tarifinin olduğunu hatta bir yemeğin onlarca farklı türünün yapıldığını göstermektedir.




Hal böyle iken; insanların yemek konusunda farklı çeşitlere ve lezzetlere açık olduğunu görebiliyoruz. Bunu fırsat bilen birçok girişimci, farklı dünya lezzetlerini insanların ayaklarına kadar getirmeyi hedefleyen atılımlar yapmaktadır. Dünyanın öbür ucunda yer alan bir ülkenin yemeğini, ülkemizin istenen herhangi bir yerinde yemek, bu şekilde mümkün olmaktadır.

Onlarca farklı ülkenin yemeğini bir arada barındıran bu mekânlar sayesinde damak tadımızın iyice şekillendiğini görmekteyiz.

Mesela Kore Mutfağı'nı düşünelim.



Bu mutfağın temel özelliği; kısaca besin değeri yüksek ve kalori oranı düşük yemekler olarak düşünülebilir. Bir başka deyişle lezzetli olduğu kadar da sağlıklı bir mutfak olarak bilinen bir lezzet dünyasıdır. Yani hem güzel yemekler yemek hem de sağlıklı kalmak için birebir bir yemek kültürüdür.

E bizde de spora ve diyete düşkün bir halk yapısı olduğundan, bu yemek kültürüne çok yabancı gelmememiz gerekmektedir.

Özünde tahıl ve sebzelerden oluşan ve sebzelerin genellikle çiğ ya da az pişmiş olarak tüketildiği Kore Mutfağı, farklı baharatları ve acılı yemekleri ile kendine has bir damak alışkanlığına sahiptir. Yani acı seven insanların kesinlikle memnun kalacağı bir mutfak anlayışına sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Kore Mutfağı'nın en güzel ve farklı yemeklerini bulabileceğiniz en önemli bölgelerin başında Ankara gelmektedir. Ülkemizin başkentinde Kore Mutfağı'nın esintilerini rahatlıkla ve ciddi anlamda bol bir şekilde bulabilirsiniz.

Mesela ülkemizde de çok kullanılan bir malzeme olan yumurtanın Koreliler tarafından ilginç omlet türleri ile zenginleştirildiğini görmekteyiz. Örneğin; Pilav ile Omlet'i bir arada kullandıkları bir yemek türü olan Kore Usulü Pilavlı Omlet bu konuda örnek olarak gösterilebilir.

Bildiğimiz omlet yapımının yanında; 2 kaşık sade pilav ve bir sürü sebzenin tavada sotelenerek iç haline getirilmesi ve bu için omletin içine yerleştirilmesiyle oluşan bu lezzete bayılacaksınız.