KEÇİÖREN DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

KEÇİÖREN DÖNERCİ

Döner, hızlı atıştırmalık yiyecekler arasında dünya genelinde tanınır bir hale gelmiştir. Günümüzde sadece ülkemiz değil artık birçok Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde de en çok tüketilen yemekler arasına girmiş ve en çok sevilen yiyeceklerden biri haline gelmiştir. Dönerin tarihi çok eskilere dayansa da özellikle son zamanlarda değeri bir kez daha anlaşılmış ve hiçbir fastfood yiyecek döner kadar çok tercih edilmemektedir.



Her medeniyet kendine has lezzetleri mutfaklarında hazırlatarak misafirlere sunmuş ve var olduğu süre boyunca da bu lezzetlerin tanıtımını yapmıştır. İşte döner de tam olarak Osmanlı lezzetlerinden biri olarak Osmanlı mutfağında yapılmaktaydı. O zamandan bugüne kadar Ankara'da bu lezzet hiç durmaksızın yapılagelmiştir. Böylece döner denildiği zaman akla gelen şehirlerden biridir Ankara. Hal böyle olunca da lezzetli dönerin de en lezzetlisini seçmek gerekiyor. Bu sebeple de farklı semtlerde ve mahallelerde farklı lezzetler sunan dönerciler ortaya çıkmıştır. Kullanılan soslar, baharatlar, yöresel lezzetler ve daha birçok farklı lezzet içeriği ile birlikte farklı farklı döner lezzetleri sunulabilmektedir. İşte Ankara Keçiören dönercileri de böyle mekânlarla müşterilerine hizmet vermektedir. Tabi burada önemli olan dönerin özü yani asıl lezzeti korunarak daha farklı lezzetler ortaya çıkarmak amaçlanmıştır.



Geleneksel Döner Yöntemi Nedir?

Döner denildiği zaman herkesin aklına birçok çeşidi gelse de asıl lezzet kesinlikle etinden ve pişirilme yönteminden kaynaklanmaktadır. Yani döner denildiği zaman akıllara ilk olarak odun ateşinde pişmiş, ince ince yapraklar halinde kesilmiş mis gibi baharat kokan kırmızı etten yapılmış et döner gelmektedir. Döner her ne kadar bu anlattığımız gibi olsa da biraz daha meşakkatli bir hazırlanış yöntemi vardır.

İlk olarak etin terbiyesiyle işe başlanır. Çünkü lezzetli döneri diğerlerinden ayıran ilk ayrıntı etin terbiyesidir. Keçiören dönerci ustalarından bazıları eti süt ve bazı baharatlar ile terbiye ederken bazı ustalar ise kendilerine özgü yöntemlerle ama saray mutfağından kullanılan tekniklere uygun bir biçimde yapmaktadırlar.

Bu aşamadan sonra ise çok ince işçilik gerektiren dönerin pişirilmesi ve servis dilmesi işlemleri gelmektedir. Burada da önemli olan durum etin ateşte kalma süresidir. Et, odun ateşinde yavaş yavaş pişerken rengi çok önemlidir. Yani etin rengi pembeden hafif kahverengine dönerken ince ince yapraklar halinde kesilmelidir. Böylece döner ne çok sert ve kuru, ne de pişmeden çiğ bir şekilde kalmış olur. Yani tam olması gerektiği gibi olur.

Keçiören Dönerci Mekânları

Döner Ankara'nın birçok semtinde ve mahallesinde yiyebileceğiniz bir yemektir. Fakat bu mekânlardan hangisi size en uygun olanıdır ya da ailece gidip iyi bir döner yemek için hangi Keçiören dönerci size daha uygun olacaktır? İşte bu sorunun cevabı için internet sitemize bakarak size en uygun mekânı tercih edebilirsiniz. Böylece pişman olmadan afiyetle ve geleneksel usullere uygun döner yeme keyfini yaşayabilirsiniz.