KAVAKLIDERE CAFE

blog yazısı ekle !

KAVAKLIDERE CAFE

Kavaklıdere Ankara'nın en lüks ilçesi olan Çankaya'nın bir semtidir. Ancak semt olarak küçük sıradan bir yer olarak düşünülmemelidir. Çünkü Kavaklıdere çevresindeki semtlere göre sosyal aktivitelerinin kalbinin attığı yerdir. Gündüzleri eğlenceli olduğu kadar akşamları da aynı hareketliliği bulabilirsiniz. Hafta içi insanların yoğunluğu hafta sonu Kavaklıdere de aynı yoğunluğa rastlayabilirsiniz. Böylesine hareketli ve canlı bir semt olan Kavaklıdere Ankara'nın görülesi mekanları ile sembolleşmiştir.Mesela Kuğulu park ve Tunalı Hilmi caddesi Kavaklıdere denilince akla gelen sembollerdendir.




Kavaklıdere için önemli mekanlardan cafe mekanları da oldukça gözde yerlerdir. Bu yazımızda Kavaklıdere cafe hakkında bilgi dolu paylaşımlar ile Ankara'nın sembollerine yenilerini eklemeyi amaçlamaktayım.

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Taraça Oyun Salonu

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu Taraça Oyun Salonumuz; Bilardo Satranç, Kâğıt Oyunları, Okey, Tavla ile yarım yüzyılı aşan bir süredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

150 kişilik oturma kapasitesi ile açık terasımız ve 180 kişilik kapalı alanı ile Türkiye'nin bildiğimiz kadarı ile en büyük Oyun Salonu.

Uluslararası ciddi dereceleri olan Bilardo ve Satranç ustalarımız geçmişten bugüne hala aramızda. Özellikle her Cumartesi olan Satranç Turnuvamız belki de bizi bu dönem en özel kılan özelliğimiz diye düşünüyoruz. Öyle ki 10 yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu ustamız ile; Avrupa ve Dünya dereceleri olan yetişkin ustalarımız ve az bilen çok bile fark etmez tüm oyuncularımız arasında bir arada keyifli geçen bu turnuvamız Cumartesi günlerimizi özel kılıyor.

Taraça Oyun Salonu Müşteri profili çoğunlukla 40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin ve işletmenizin değerinin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça Oyun Salonumuzda yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güleryüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara


Kavaklıdere Cafe Mekanlarını Yeniden Keşfedelim

Çay sen demektir, biz demektir, hatta bizden daha bizdir. Belki günümüzden 5000 yıl öncesine gidersek Çin imparatorunun farkında olmadan sıcak suya çay yaprağını düşürmesiyle başlar. Kimin bulduğunu kolayca hatırlamazsak bile çay artık bizdir. Çay yoksa muhabbette yoktur. Bu durumda çay içecek olmaktan çok fazlasıdır hayatımızda.

Çayı örnek seçmemizdeki amaç klasikleşmiş olmasıdır hepimiz için. Kavaklıdere cafe mekanları insanların çay başta olmak üzere çeşitli içeceklerin servisinin yapıldığı yerdir. Kavaklıdere cafe mekanlarının sadece çay ile sınırlı değildir hizmeti. 5000 yıl öncesinde keşfedilen çaydan tutunda son yılların kahve çeşitleri, adını telaffuzda zorlandığımız içecekler ile lezzet çeşitliliğindeki köprü görevini üstlenmiştir.

Treni, otobüsü, eşi, sevgiliyi, sınavı beklerken mutlaka Kavaklıdere cafe mekanını kendimiz için en sıcak belirlediğimiz mekanlardır. Kısacası Kavaklıdere cafe mekanları beklemenin adresidir diyebiliriz.

Çay, kahve ve diğer içecekleri tek başına yudumlamak yerine kalabalık tercih edilir. Çünkü içeceğimizi yudumlarken dostlarımız ile gelecekteki beklentilerimiz, geçmiş kırgınlıklarımız kısacası hayata dair ne varsa masada tekrar dile getiririz. Çünkü Kavaklıdere cafe mekanlarında sohbettir vazgeçilmez olan.

Kavaklıdere cafe mekanlarını sadece gençlerin tercih ettiği anlayışı yaygındır. 70'li yaşlarındaki çivi gibi dedeler, ton ton anneanneler Ankara'nın eşsiz manzarasında, gençlik yıllarını tekrar hatırlayanlar bir bardak demli çayın eşliğinde yad edildiği mekanlardır aynı zamanda Kavaklıdere cafe.

Kavaklıdere Cafe yukarıda saydığımız bütün özellikleri tek çatı altında toplamayı başarmış mekanlardır. Müşterilerinden aldığı olumlu tepkiler uzun yıllar faaliyetine devam eden mekanlara dönüştürmektedir.

Kavaklıdere Cafe Mekanları Geçmişten Günümüze

Cafe ifadesi hem isim hem de mekân olarak ilk oluştuğu dönemlerde marjinal bir fikir olarak görülse de zaman içerisinde kendi kültürümüz ile şekillendirerek herkes için tercih edilebilir mekanlara dönüşmüştür. Kahvehane sadece erkeklerin sosyal aktiviteler için tercih ettiği mekanlar olsa da modern ifadesi olan cafe bayanlarında rahatlıkla gidebileceği, içeceğini yudumladığı mekanlara dönüştü.

Artık komşu ziyaretlerinin de modern anlayışı Kavaklıdere cafe mekanları adres olarak verilmektedir. Bütün komşuların bir araya geldiği hizmetin kusursuzluğunda keyifli dakikalar yaşanmaktadır. Son yıllarda moda olmuştur.