KABAK TATLISI NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

KABAK TATLISI NEREDE YENİR?

Kabak tatlısı; bal kabağının bir çanak ya da bir kap içerisine soyulup doğranır. Üzerine şeker eklenerek belirli bir zaman beklemeye alınır. Daha sonra pişirilip isteğe göre üzerine ceviz veya Hindistan cevizi ilave edilir. Ayrıca süt ile de pişirilebilmektedir. Türk mutfağına ait olan kabak tatlısı kış mevsimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmuştur.




Ege bölgesi taraflarında meşhur olan kabak tatlısı ülkemizde herkes tarafından bilinir ve herkes tarafından sevilen başlıca tatlılardan birisidir. Şerbetli tatlılar kategorisine giren kabak tatlısı servis edilirken de damak tadınıza uygun olarak hazırlanır ve servis edilerek lezzetine lezzet katılmış olur.

Kabak Tatlısı Nasıl Hazırlanır Ve Püf Noktaları Nelerdir?

Dış kabukları soyularak çekirdeklerinden temizlenen bal kabağı doğranır. Kap içerisine doğranan kabakların üzerine şeker ilave edilir ve bu şekerin emilip sulanıncaya kadar bekletilir. Ardından üzerine biraz daha su eklenir ve iyice yumuşayana kadar pişirilir. Piştikten sonra servis edilebilmesi için üzerine ceviz, fındık ya da badem rendesi ilave edilerek servis edilir. Servis edilirken kabakların içerisinde haşlandığı su yani şerbeti üzerine gezdirilir.

Genellikle Aydın ve Sakarya bölgelerinin meşhur tatlılarından olan kabak tatlısı kış mevsimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmuştur. Ülkemizde her yörede ve her ilde yapılan kabak tatlısını Ankara'da yapan çok başarılı yerler bulunmaktadır. Tabi bu her yer için söz konusu olmamaktadır. Yani temizlik ve hijyen kurallarına azami derecede uyan mekanlar için geçerlidir.

Kabak Tatlısı Nerede Yenir?

Kabak tatlısı nerede yenir sorusu son derece önemli bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü artık fabrikasyon tatlıların ve gıdaların her yerde satıldığı günümüzde ev yapımı ürünlerin doğal, hijyenik, sağlıklı ve taze olarak yapılıp müşterilere sunulduğu yerlerin kıymeti her geçen gün daha da artmaktadır. Hem sevdiklerinize hem ailenize hem de çocuklarınıza sağlıklı ve taze bir kabak tatlısının lezzetini tattırmak son derece önemlidir. Bu sebeple kabak tatlısı nerede yenir? sorusu akıllara takılmaktadır.

Ankara oldukça büyük bir şehir olduğu için canınız ne zaman ne isterse isteklerinize karşılık verecek bir kapasiteye ve potansiyele sahip bir şehirdir. Yani günün her saatinde her istediğinize ulaşabileceğiniz ender şehirlerden biridir. Hal böyle olunca da kabak tatlısını canınız istediği anda birçok pastane, cafe, restoran ve daha birçok bu tür mekândan ulaşabilirsiniz. Ama önemli olan daha öncede bahsettiğimiz gibi kaliteli kabak tatlısına ulaşabilmek çok önemlidir. Bu sebeple de her yerde kabak tatlısı yenilmesi pek uygun olmaz. Hem hijyen kuralları hem temizlik hem de sağlık açısından uygun olan mekanları tercih edebilirisiniz. Eğer iyi ve lezzetli bir kabak tatlısı yemek için mekân önerisi arıyorsanız internet sitemizden bakarak size en uygun olanı mekânı tercih edebilir ve gönül rahatlığıyla hem siz hem de sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.