JAPON MUTFAĞI-EN İYİ DANA ETİ YEMEKLERİ

blog yazısı ekle !

JAPON MUTFAĞI-EN İYİ DANA ETİ YEMEKLERİ

İnsan iradeli ve bilinçli olmasıyla bilinen bir varlıktır. Bu bilinçlilik hali, son yıllarda tüm dünyaya egemen olmuş teknoloji ile birleştiği zaman ortaya farklı sonuçlar ve ürünler çıkıyor. Bu sonuçlar ve ürünler ise içinde bulunulan konum ve kültüre göre ciddi farklılıklar göstermektedir.





Bu ürünlerin başında insanların beslenme eylemlerini devam ettirmek için üretilen lezzetler geliyor. Dünyanın en ücra köşesindeki yemeğin, zamanla tam tersi yönde bir bölgede popüler olması; dönemin bu arayışsal durumuyla yakından alakalıdır. Yani lezzeti isteyen ve arayan bir insan nerede olursa olsun, yaptığı araştırmalar sonrasında bu tatlara ulaşmayı başarıyor. Başarırken ise hayatından bazı ödünler vermek zorunda da kalabiliyor.

Hangi konuda olursa olsun; ihtiyaç sahibi olan bir insan, bu ihtiyaç adına gereken her adımı atmaya çalışır. Bunun hemen hemen bir benzerini Japonlar yapmıştır. Bahsettiğimiz teknolojik imkânların da aynı şekilde tüm dünyaya yayılmasını sağlayan Japonlar, yemeklerinin de aynı şekilde evrensel hale gelmesini sağlamışlardır.



Geleneksel Japon mutfağı yağ ve baharat kullanımı oldukça seyrek olmasıyla ve yiyeceklerin 'az' pişirilmesiyle tanınmaktadır. Ayrıca mutfağın içindeki sebzelerin renklerine göre yeşil, sarı, kırmızı, beyaz ve siyah-mor olarak sınıflandırılması da ilginç bir usuldür. Aynı zamanda çaya düşkün olan ve tatlı tüketme kültürü bulunmayan Japonlar, buna rağmen dünyaya yayılan bir yemek kültürüne sahip olmuşlardır.

Japon Mutfağı içerisinde yer alan en iyi lezzetleri ülkemizde de, bilhassa Ankara'da bulmanız mümkündür. Başkentin en elit ve popüler noktalarında bulunan Japon Mutfağı örneği olan nefis lezzetleri, sizlerin damak tadına uygun şekilde sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Ülkemiz mutfağında kırmızı etin bilhassa dana etinin önemli bir yeri vardır. Birçok yemek ya da lezzet dana eti katılarak güzel hale getirilir. Bu adet, Japon Mutfağı'nda da kendini göstermektedir. Örneğin; Yeşil Biberli Dana Eti adı verilen ve etin marine edilip sotelenmesiyle oluşturulan bu lezzetin üzerine soya sosu, mirin ve biberlerin eklenmesiyle ortaya şahane bir lezzet çıkmaktadır.

Bu tür eşsiz Uzakdoğu tatlarının hepsi için sizleri bekliyoruz.