GOP KEBAPÇI

blog yazısı ekle !

GOP KEBAPÇI

Kebap denildiğinde akla ilk Türk mutfağının birbirinden farklı sayısı oldukça fazla kebap gelmektedir. Dana eti başta olmak üzere kırmızı etin nasıl pişirilmesi gerektiği, hangi malzemeler kullanılması gerektiğini bilmek profesyonellik gerektirir ve ülkemizdeki kebapçı ustaları bu iş konusunda oldukça profesyoneldir.



Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Et İle Hazırlanabilecek En Lezzetli Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap çeşitlerini yapılışını gelin birlikte yakından inceleyelim.

  • İslim kebabı: etin ve sebzenin mükemmel buluşması islim kebabı. Patlıcanı kuşbaşı ete sarıp veya köfte halindeki etin patlıcana sarıldığı halidir. Üzerine domates kondurularak hem lezzet hem de görüntüde şölen oluşturmakta.
  • Oruk kebabı: yöresel bir kebaptır. Birçoğumuz adını yeni duyuyor. Kilis yöresinin bir ürünü olup kıyma ile yapılmaktadır. Özelliği etin yağlı ve kuzu etinden olmasıdır. Baharat ve soğan lezzetin kat ve kat artırılmasında önemli role sahiptir.
  • Testi kebabı: yine yöresel bir lezzetimizdir. Yozgat mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Kebap bir testi içinde pişirilerek masaya getiriliyor. Kebabın özelliği bu aşamadan sonra başlıyor. Kebap testiden çıkarılabilmesi için testi kırılıyor.
  • Çentik kebabı: etin uzun şeritler halinde kesilmesi ile yapılmaktadır. Piştikten sonra üzerine yoğurt gezdiriliyor. Diğer kebap çeşitlerine benzemektedir.
  • Tas kebabı: diğer kebapların aksine tas kebabı sulu bir tariftir. Hem etini lezzetle yiyor hem de ekmeğinizi suyuna batırarak ikinci kez lezzetlendiriyorsunuz damağınızı. Yanına pilav pirin veya bulgur isteğe kalmıştır. Yeşillik olmazsa olmazlar için çoban salata da masada yerini alır.
  • Soğan kebabı: Gaziantep mutfağına aittir. Adını yapılışında kullanılan soğandan almaktadır. Soğanlar bütünken ortası oyulur ve et yerleştirilip fırında pişirilmeye bırakılır. Püf noktası soğanın kabukları ile pişirilmesindedir.
  • Kağıt kebabı: kağıdın içerisine konulan et ve sebzenin içerisinde muhteşem birlikteliktir. Kağıttan anlaşılması gereken yağlı kağıt yani yemek yapımında kullanılanlar. Et ve sebze miktarı eşit olarak konulması gerekir.
  • Tencere kebabı: ege mutfağından bir ürün. Kebap genellikle doğu ve güneydoğuda daha çok tüketilen bir yemek olarak bilinse de egenin mutfağında da kebap çeşidi bulunmaktadır. Etler çok küçük parçalara ayrılmadan tencereye yerleştirilir ve arkasından yine sebzeler oldukça büyük parça halindedir.
  • Pideli tavuk kebabı: tavukların şişe dizilerek pişirilmesinin ardından pide ekmeğinin üzerine yerleştirilen tavuk etinden yapılır. Lezzetlendirmek için salçalı sos ve sebzeler de eklenebilir.
Kebap çeşitlerini daha da çoğaltabiliriz. Türk mutfağında lezzetin sınır tanımadığını kebap çeşitlerinde açıkça görebiliriz. Büyük şehirlerde kebapçı mekanları oldukça önemli bir yere sahiptir. Çünkü insanlar kebaptan asla vazgeçmedikleri gibi sürekli bu mekanlara uğramadan geçmezler. Mesela ankara. Büyük bir şehir. İnsanlar kebapçılara olan mesafeleri azaltmak için kebapçı mekanların sayıları her geçen gün artmaktadır. Gop kebapçı mekanları konu ile verebileceğimiz en somut örnektir.

Gop kebapçı mekanları her gün kebap aşıklarının uğradığı, yavaş yavaş acıkmaya başladıklarında ilk soluğu aldığı yerdir.