ETLİK MANGAL RESTORANI

blog yazısı ekle !

ETLİK MANGAL RESTORANI

Mangal, iç kısmında ateş yakarak yemekleri pişirmek için geliştirilmiş bir pişirme yöntemi olarak tanımlayabiliriz. Mangal olarak anılan yemek isimleri aslında mangal yapma eyleminden dolayı isimlendirilmiştir. Yiyecekleri pişirmek için ateş farklı malzemeler kullanılarak yakılabilir. Odun ateşi, kömür ateşi gibi.




Mangal Kelimesinin Dünya Mutfaklarındaki Karşılığı


Mangal eskiden beri çeşitlerinin Türk mutfağında yaygın yapılması aslında farklı kültürlerden girmiştir. Mangal Arapça bir kelimedir ve bu kültürün ürünüdür. Batı mutfağında Fransızca da mangalın karşılığı barbekü olarak kullanılmaktadır. Son zamanlarda barbekü ifadesi hem dillerde hem de restoranların isimlerine yansımaktadır.

Etlik mangal restoran mekanları kültürün orijinaline uygun olarak hem isim hem de lezzet açısından geleneği sürdürmektedir.



Etlik Mangal Restoranı Menüsünün Püf Noktası

Her yemeği lezzetli kılan gizli bir püf noktası vardır. Ankara'da mevcut restoranlar faaliyetlerini yeni açan mekanların yanı sıra usta çırak ilişkisinden püf noktalar da nesillere aktarılmıştır. Etlik mangal restoranlarında lezzetli yapan mangalın ateşindedir. mangal ateşi yemek pişirirken hazırlanma aşaması önemlidir. Öyleyse bu püf noktalarından bahsedelim.

Mangal ateşi yakıldıktan sonra ateşin sakinleşmesi ve ısısının düşmesi beklenir. Böylece ağır ateşte yemek uzun vadeli demlenerek her tarafı pişerek tadına doyum olmayan bir lezzet ortaya çıkar.

Mangal ateşinde köfte pişirmeyi tercih ederseniz yüzeylerdeki kalma süresinin iyi ayarlanması etin lezzetini artırır.

Etlerin soslayıp dinlendirilmiş olması gerekir.

Çevirme işlemi esnasında etlerin demir, çelik malzemeler ile temasından kaçınılmalıdır. Etin suyunun akması demek tadının kaybolmasına neden olacaktır.

Mangal çeşitlerinin yanında sunulacak ara sıcaklarda önemlidir. Hem midenizi doyurması hem de görüntü açısından görsellik mangal adabını oluşturur.

Mangalda Pişirilen Yiyeceklerin Sağlığa Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Mangal her yemeğin sağlıklı ve vitaminini kaybetmeden pişirilmesi için işlem süresince ustalık gerektirir. Mesela mangalda pişirmenin fazla ateşte bekletilmeden alınması gerekir. Pişme süresinin iyi ayarlanmalıdır.

Ya da mangal için yaz aylarından sıcak bir gündeyseniz o zaman gıda zehirlenmelerin önlenmesi için etin taze olarak tercih edilmesi gerekir.

Ya da toplum arasında yaygın bir inanış olan mangalda pişirilen yemeklerin kanser yaptığı yönündeki algı aslında yanlıştır. Şöyle ki, mangalda yanmış yiyecekler kansere davetiye çıkardığı unutulmamalıdır. Bu da pişirme da yapılan yanlışlardan kaynaklanmaktadır.

Eğer mangal pişirme teknikleri hakkında yeterli bilginiz yoksa sağlığınızı tehlikeye atmamanız için etlik mangal restoran şeflerinin usta ellerine emanet edebilirsiniz. Böylece yiyeceklerin mangalda usulünce pişmiş lezzetlerin tadına varmanız keyfinizi artıracaktır.

Mangalın Sağlığa Riskini Azaltma Yöntemleri Nelerdir?

Mangalda pişirme süresini azaltın. Ama çiğ kalmasını önlemek için de mangal öncesinde bir süre fırında pişirmelisiniz.

Mangalın duman oluşumunu neden olan yiyeceklerin suyunun damlamasını önlemelisiniz.

Mangalda uzun süreli bekleyen, kalan yiyecekler hiçbir şekilde tüketilmemelidir. Halkımız arasında en çok yapılan hatadır bu durum .