ETİMESGUT KEBAPÇI

blog yazısı ekle !

ETİMESGUT KEBAPÇI

Yazımıza kebabın tarihsel gelişimini ve kebap hakkında kısa bir bilgi vererek başlamamız daha uygun olacaktır. Kebabın ortaya çıkması, tarihte ateşin keşfine kadar dayanmaktadır. Çünkü ateşin bulunmasıyla insanlar yedikleri et ürünlerini artık ya direkt olarak ateşin üzerine ya da özel kaplar yaparak bunların içerisinde ateşte pişirmeye başlamışlardır. Aslına bakılırsa kebabın ilk hali ya da ilk keşfedilen kebap olarak nitelendirilebilir.




Kebap hakkında daha birçok söylentiler ve efsaneler bulunmaktadır. Bunlardan biri Arap kültüründen Türk kültürüne geçtiği ve diğer bir efsaneye göre de Perslilerin savaş öncesi motivasyon artırmak için hükümdar tarafından özel olarak hazırlatılan bir et yemeği olarak kabul edilmektedir. Her ne olursa olsun kebap denilince akıllara ilk olarak Türkiye ve birçok farklı lezzette kebap çeşitleri gelmektedir. Yani kebap artık kültürümüzle birleşmiş ve vazgeçilmezlerden biri olmuştur.

Kebap, eskiden olduğu gibi birkaç çeşit olarak hazırlanan bir yemek olmaktan çıkarak onlarca, hatta yüzlerce tür et kebabı yapılabildiği gibi sebzelerden de birçok çeşitte kebap yapılabilmektedir. İşte kebaplardan birkaç çeşidi şu şekilde sıralayabiliriz;



Türk Mutfağında Kebap Çeşitleri

  • Alanya kebabı
  • Biber kebabı
  • Ciğer kebabı
  • Çökertme kebabı
  • Dizme patlıcan kebabı
  • Enginarlı yuva kebabı
  • Fıstıklı kebap
  • Gelin kebabı
  • Havan kebabı
  • İncik kebabı
  • Kazan kebabı
  • Lavaş ekmekli yayla kebabı
Bu saydıklarımız ve bunların haricinde daha neredeyse yüzlerce çeşit kebap lezzeti kültürümüzde bulunmaktadır. Ayrıca yöresel lezzetlerinde kebapların içinde yerini almasıyla ortaya çok daha farklı lezzetler çıkmaktadır. Diğer bir taraftan da yöresel kebaplar yemek isterseniz Etimesgut Kebapçı'da istediğiniz çeşit kebabı, damak tadınıza en uygun lezzetleri afiyetle yiyebilirsiniz.

Her bir kebap çeşidi farklı bir uzmanlık alanı içerisinde olduğu için lezzetli kebapları kaliteli bir kebapçıda ya da et restoranlarında yemeniz mümkündür. Ama Etimesgut Kebapçı'da istediğiniz tüm kebap çeşitlerini bulabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Kebap Sağlıklı Mıdır?

Son zamanlarda gündemde sürekli olarak tutulan bir konudur kebabın sağlıklı olup olmadığı. Bir grup uzmana göre kebap sağlığa zararlı olsa da diğer bir grup uzman içinse kebap sağlıklı ve hijyenik bir şekilde yapıldığı sürece kesinlikle sağlık için bir zararı olmaz ve faydaları da saymakla bitmez.

Biz kebabın sağlıklı olup olmadığı konusunu bir kenara bırakarak bu eşsiz lezzetin hayatımızda önemli biri olduğunu unutmamak gerekir. Hatta birçok yabancı turistin bu eşsiz lezzetler için kebapçılara geldiği de bir gerçektir.

Kebaptaki Etin Özelliği Nasıl Olmalıdır?

Kebap, yapmak istediğiniz çeşitlere göre etin farklı bölgelerinden yapılır. Bu etlerin yağ oranları farklı olduğu gibi pişirilme süreleri ve pişirilme teknikleri de farklı olabilmektedir. İşte bu etlerden bazıları şu şekildedir;

1.Çabucak pişen yumuşak et

2.Orta yumuşaklıkta pişmesi biraz zaman alan et

3.Geç pişen et