ERYAMAN CAFE

blog yazısı ekle !

ERYAMAN CAFE

Sevilen bir içecek olankahve, Türk kültüründe kahvehaneler, cafe mekanlarının oluşması etki derecesinin somut bir örneğidir. Hayatımızda ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz kahvenin. Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül ahbab ister kahve bahane, sözü kahvenin muhabbet ortakları ile anlam kazandığını vurgulayan bir sözdür ve dilden dile dolaşır.





Eryaman cafe mekanları sadece bir bölgeye hizmet vermek yerine zamanla gelişerek Ankara'nın farklı yerlerinde hizmetinizdedir. Eryaman cafe zincirleri hizmet ağını genişlettiğinin göstergesidir. Kahve içmenin yanı sıra son zamanlarda cafe mekanları insanların buluşup sohbet ettikleri yerlere dönüşmüştür yukarıda bahsettiğimiz gibi kahve bahane muhabbetin en koyusu yapılır.

Eryaman Cafe İçecek Menülerinde Püf Noktalar

Batının farklı tarzlardaki kahve çeşitleri ile doğunun geleneksel acı kahvesi de denilen çeşitlerin bir arada sunulduğu, dolayısı ile doğu- batı kültürünün harmanlandığı mekanlardır Eryaman cafe. Çünkü sadece geçmiş geleneklere bağlı kalmak Ankara halkının ihtiyacına ve yabancı insanlarında bu şehrin Ankara'nın bir kültür parçası olduğu unutulmamıştır. Dolayısı ile günümüzdeki popüler batı kültürünün kahve ürünleri de Eryaman cafe menüsünde yerini almıştır. Eryaman cafe müşterilerinin bu kadar çeşitli olması ve geniş kitlelere hitap etmesinin püf noktasıdır.



Eryaman Cafe Mekanlarının Kuralları

Eskiden beri süre gelen yazılı olmayan ancak toplum tarafından uyulması gereken kurallar vardır. Bunlar ahlak kuralları, görgü kuralları, nezaket kuralları, kibarlık kuralları gibi. Eryaman cafe mekanları bütün bu kuralların gözetildiği mekanlar olup kısaca sosyallik ortamının açık adresidir diyebiliriz. Yukarıda başlıktan anlaşılması gerekende budur. Kurallardan kastettiğimiz katı, sert ve kesin çizgileri olan, soğuk ve resmi mekanlar olarak algılanmamalıdır.

Eryaman Cafe Mekanları Stratejik Merkez Haline Gelmiştir

Eryaman cafe mekanlarında sohbetin koyu olduğundan bahsettik. Mesela politik olayların paylaşıldığı, ekonominin gidişatının incelendiği, sanatçılarında cafe ortamını soluduğu aynı anda birden farklı konunun, olayın insanlar arasında paylaşılarak çeşitli konulardan bahsedildiği stratejik merkezlerdir. Muhabbette çeşitlilik söz konusudur. Cafe ortamı hakkında Avrupa'nın yakındığı bir durum sadece boş zamanın geçirildiği yerlere dönüştüğüdür. Ancak muhabbetin Türk kültüründe vazgeçilmez bir yere sahip olması cafe mekanlarının ortamında da kahve eşliğinde daha canlandığını, bahsettiğimiz konularda bilgi alışverişi yapıldığı yerlerdir.

Eryaman Cafe Denildiği Zaman Zihinde Canlananlar

Eryaman cafe mekanlarına girdiğiniz zaman müşterinin zihninde kalıcılık sağlayan bazı özel görseller mevcuttur. Mesela:

  • kahve fincanları
  • kahve dolabı
  • kahve makinaları
  • kahve güğümü
  • kahve değirmeni gibi.
Yukarıda saydıklarımız hem geçmişte Türk kahvesinin eşsiz lezzeti yapımında kullanılan unsurlar olup zaman içerisinde yerini teknolojik, elektronik cihazlara bırakmıştır. Ancak bu unsurlar kahvenin bir parçası olup sürekli hatırlanması gereken değerlerdir. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı herkes tarafından kabul edilmiştir ancak bu durum kültürümüzün ögelerini silmesine izin vermeyen Eryaman cafe işletmecileri kahve geleneğinde nostaljik esintilere yer vermiştir.