EMEK RESTORAN

blog yazısı ekle !

EMEK RESTORAN

Özellikle yazımızı emek restoran mekanlarını tercih ederek yazımızı bu mekanlar üzerine devam ettirmemizin temel sebebi uzun süreli faaliyette bulunmalarıdır. Yani etrafınıza dikkatlice baktığınızda bazı restoran mekanları çeşitli nedenlerden dolayı faaliyetlerini sonlandırmaktadır. Emek restoran işletmecileri gelen müşterilerinin rahatlığına önem vererek mekân tasarımı ve düzenlemeler bu yönde geliştirilmiştir.



Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


Emek Restoran İşletmecileri Müşteri Rahatı İçin Hangi Stratejileri Kullanmaktadır?

Yapılan araştırmalar yemeklerin yanı sıra ortamda çalınan müziklerin de mekân tercihinde etkili olan bir faktör olduğudur. Yemeğinizi yerken veya içeceğinizi yudumlarken ortamda kulağınıza gelen müzik rahatsız edici, gürültülü ve yoran tarzların dışında yemek müziği tercih edilmektedir. Aynı zamanda ortamda sesin duvarlardan sekerek yankı, gürültü yapma olayını engellenerek kullanılan sandalye-koltuk kumaşları, hoparlörün büyüklüğü, ortamdaki konumları gibi ortamdaki eşyaların sesi içine hapseden özelliklerdedir.

Emek Restoran Şefi Haftanın Tarifini Paylaştı

İlk önce menüde bu hafta neler vardı bir göz atalım:

  • Fındıklı körili havuç çorbası
  • Ispanak yatağında et sote
  • Bulgurlu pirinç pilavı
  • Portakal aromalı irmik helvası
Başlangıç için fındıklı körili havuç çorbası iyi bir tercih olacaktır. Adında anlaşılacağı üzere havuç ana maddesi olan çorba midenizi ana yemek için uyaracak ve fala yormayacak. Gelelim haftanın tarifine: bulgurlu pirinç pilavı.

  • Pilavlık pirinç
  • Pilavlık bulgur
  • Tereyağı
  • Su
  • Şeker
  • Tuz

Bu tarif alışıla gelen pilav tariflerinden oldukça farklıdır. Ama malzemelerin uyumlu seçimi tarifin lezzetini mükemmelleştiriyor. Bulgurlu pirinç pilavının hazırlanışını emek restoran şefi şu satırlar ile okuyucularımıza işin sırrından bahsetti: pirinç ve bulgur yıkanarak hazır hale getirilir. Pişirme önceliği tereyağındadır. Tencerede eriyen tereyağına önce pirinç eklenir ve bir süre kavrulur. Ardından bulgur tencereye girer. Aynı işlem bulgura da uygulanır. Şeker ve tuz yemeğin tadını veren unsurlardır ve bulguru takip ederek tencereye işleme alınır. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra sıra suyu eklemededir. Eklenen suyu tencere de kaynayana kadar pilav pişirilir. Pişme işlemi için kısık ateş tercih edilmelidir. Suyunu çeken pilav ateşten alınır ve bir süre dinlendirilir. Servis esnasında sıcak olmasına dikkat edilmelidir. Afiyet olsun.

Emek restoran menüleri sıra dışı tarifleri ile yine müşterilerin beğenisini topladı. Ankara mutfağının dışına çıkarak yeni lezzetleri, tatları müşterilerin beğenisine sunmaktadır.

Emek Restoran Mekanlarını Neden Tercih Etmeliyiz?

Emek restoran sadece belli bir bütçeye veya kültüre hitap etmeyip gelen müşterilerin kendine uygun olan lezzetleri, rahatlığını yakalayacakları mekanlardır. Aynı zamanda yemek kültürünü genişletmek isteyenler, farklı lezzetler denemek isteyenler, merak edenler, damak tadına düşkün olanlar için tek adres olarak emek restoran mekanlarının oluşturduğu menü listesi tam damağınıza uygun hazırlanmıştır.

Ankara mutfağının gelişmesinde etkili mekanlar olarak gösterebiliriz. Böylece kültürümüzün gelişiminde etkili gizli kahramanlar olarak gösterebiliriz emek restoran şeflerini .