DİKMEN PASTANE

blog yazısı ekle !

DİKMEN PASTANE

Dikmen, başkentimiz Ankara'nın Beypazarı ilçesinin en önemli mahallesidir. En önemli mahallesidir çünkü dillerden düşmeyen ipek yolu dikmenden geçmektedir. Tarihi dokusu bu denli eskiye dayanmaktadır. Dikmen ismi mahallenin adını nasıl oluşturduğu konusunda söylentiler vardır. En bilineni mahalle yakınlarında, yüksek, keskin, dik kayalardan almış olduğu.

Ankara için dikmen mahalle için oldukça fazla hareketli bir yerdir. Çünkü pastane, mağazalar, mekanlar günün her saatinde aktif, insanlar mutlaka uğramadan yollarına devam etmezler. Dikmen pastane mekanları bu mekanlar içerisinde zirvededir. Öyleyse dikmen pastane mekanlarının farkını, özelliklerini beraber inceleyelim.





Dikmen Pastane Mekanlarının Üretim Politikaları

Dikmen pastane mekanlarında üretim taze yapılmaktadır. Taze olduğunu pastaların nasıl anlarız diye uzun uzun düşünmek veya bu konuda usta olmak gibi karmaşık bilgilerden ziyade dikmen pastane şefleri pastanenin raflarını süsleyen eşsiz lezzetleri günlük hazırlamaktadır. Bu durum belirli standartlara sahip ve kurumsallaşmış mekanların hedeflerindendir. Günlük üretim yapıldığından dolayı ürünler doğal içeriklidir ve katkı maddelerine yer verilmez. Böylece raf ömrünü uzatmak için türlü hileler dikmen pastane mutfaklarında kabul edilmez ve uygulanmaz.

Dikmen Pastane Mekanlarının Mutfak Sırları Nelerdir?

Kalite kullanılan malzemeler tarafından belirlenir. Bunun için kullanılan pasta malzemelerinin en sağlıklı ve teknolojik ortamlarda korunarak saklanmaktadır. Aynı zamanda dikmen pastane mekanlarının hijyenik olması aynı şartların mutfakta da devam ettirilmesi deneyimli elemanlar tarafından dikkat edilmektedir.

Mutfakta işleme alınacak malzemeler ömrünü tamamlamadan sürece dahil edilir. Teknolojik cihazlar ve stratejiler kullanılarak üretilen pastalar lezzetini sıradanlaştırmak gibi faktörden uzak durarak yöresel lezzetler ön plandadır.

Dikmen Pastane Mekanlarının Mutfak Bölümleri

Dikmen pastane raflarında yer alan ürünler ve müşteriye sunulan ürünler farklı üretim bölümlerinde hazırlanarak satışa sunulmaktadır. Pasta, baklava, dondurma, kuru pasta, tatlı çeşitleri için ayrılan ayrı alanlarda hazırlanmaktadır. Böylece üretim daha seri ve daha profesyonel gerçekleştirilmektedir. Müşteri ile buluşmadan önce lezzet testleri de kontrolünü geçtikten sonra çıkmaktadır.

Ankara da dikmen pastane mekanları pasta konusunda kendini geliştirmiş pastacılar, tatlıcılar tarafından hazırlanmaktadır. Bütün bu hizmetlerin yanı sıra son yılların modası pastanelerde kahvaltı yapmak oldukça yaygınlaşmıştır. Ankara bu konuya ayak uyduran şehirlerimizdendir. Genelde pasta için tercih ettiğimiz pastaneler artık güne güzel başlangıçlar için kahvaltı tercihi mekanlar arasında yerini almıştır. Dikmen pastane menüleri bu konuda oldukça iddialı çeşitlere sahip mekanlara örnek verilebilir. Üretilen pasta çeşitleri, tatlı çeşitleri yöresel olduğu gibi kahvaltı konusunda da dikmen pastane mekanları bu geleneği devam ettirmektedir.

Kısacası dikmen pastane mekanları kimi için okul öncesi, iş öncesi uğrayarak bir simit alıp yoluna devam ettiği mekanlar kimi için farklı tatlardaki pastalar, tatlılar arasında seçim yapmak için kaybolup en sonunda damak lezzetini yakalayıp siparişini verdikten sonra çayını keyifle yudumladığı mekanları ifade etmektedir.