ÇUKURAMBAR RAKI BALIK MEKANLARI

blog yazısı ekle !

ÇUKURAMBAR RAKI BALIK MEKANLARI

Ankara'nın en lüks ve popüler semti Çukurambar rakı balık mekanları, Akdeniz ve Yunan mutfağının zengin çeşitliliği ile harmanlanmış menüleri, ferah, hijyenik ve özgün tasarımlara sahip dekorasyonları ile deniz kıyısında yer alan ünlü mekânlara taş çıkartan kalitede hizmet sunuyor. Yaz kış hareketli, yaz kış bahçesi olan cafe, clup, restoran, bar pub mekânları da sevdiklerinizle doyasıya güzel zaman geçirebileceğiniz güzelliklerle, ahengi tamamlıyor.




Balık ve rakı birçok insan için tutkulu bir sevdadır, farklı türdeki balıkları tanımak, keşfetmek, pişirme teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak, bilirkişi raporu kadar önemlidir. Mevsimine göre yenilebilecek balıklar yanında içilecek rakının kalitesi, bardağın şekline kadar detaylı bir kültürü bile oluşmuştur. Bu kültürün yayılması ankara Çukurambar semtinde de gecikmemiş, hatta geniş bir mozaik içerisinde çok daha da renklendirilmiş mekan alternatifleri ile şaşırtıcı derecede hoş bir ambiyans oluşturmuş.

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in günlük balıklarını reyonlarındaki yerlerinde görerek balık seçiminizi yapabileceğiz hemen her restoran küçük nüans farklılıkları ile klasik tatları bulabileceğiniz menülerle karşınıza çıkıyor. Başlangıçlarda sunulan halis zeytinyağı, nane kekik ve zeytin yanında ana yemek, balık tercihinizi yapmadan önce iddialı mezeler arasından tahinli patlıcan, Girit ezmesi, taze atom, sübye yumurtası, kabak çiçeği dolması, köpoğlu, gavur dağı salatası, babagannuş, muammara, deniz börülcesi, humus, karidesli pazı dolma, rokalı haydari, cevizli tarator, midye dolma, ve şevketibostan gibi yüzlerce leziz meze seçiminde epey zorlanabilirsiniz.

Ara sıcaklar arasında, deniz mahsullerinden vazgeçemeyenler için; karides pane, kalamar tava, balık böreği, tereyağlı karides, ahtapot tandır, balık kokoreç, ahtapot söğüş, karides şiş, midye pilaki eşsiz lezzetler. Balıkla, deniz ürünleri ile arası pek hoş olmayanlar için; meyhane pilavı, Arnavut ciğeri, paçanga böreği, çoban kavurma, mitte köfte, mantar güveç, sigara böreği gibi alternatifler de düşünülmüş Çukurambar mekânlarında.

Lezzetli bol yeşil renkli Akdeniz salatası nezaretinde çamurda balık, bambulu sepet levrek buğulama, çupra, lüfer, sarıkanat, mezgit, palamut, uskumru, istavrit, lagos, sinarit, mercan hamsi vb. ızgara balık heyecanlı bekleyişin ardından dakik ve özenli sunumlar ile masanızda yerini alırken, sohbetin fasıl geceleri ile renklenen atmosferinde en keyifli anlarını yakalıyor olacaksınız.