ÇİN MUTFAĞI - EN İYİ KÖFTE YEMEKLERİ

blog yazısı ekle !

ÇİN MUTFAĞI - EN İYİ KÖFTE YEMEKLERİ

Dünyanın her yerinde lezzet arayışları ve insanların yemek yemeye olan iştahları tüm hızıyla devam ediyor. ABD'den tüm dünyaya yayılan fast-food anlayışı, ülkemizde de son 20 yıldır etkisini fazlasıyla gösteriyor. Bu kadar popüler bir anlayış olmasına rağmen, ara ara farklı lezzet demelerinde bulunan insanlarımızda yok değil.





Bu farklı lezzet denemelerinin ülkemiz insanı üzerindeki insanlarca kabul edilmesi ve bu insanlara kolayca ulaşması ise, mevcut beklentilerle ve şartlarla direkt olarak alakalıdır.

Yani sizin bu tür farklı tatlara ne kadar fazla ilginiz varsa, bir yemeğin ülkeniz sınırları içerisinde bulunma şansı da o ölçüde artmaktadır.

Mesela tüm ülke insanı olarak Uzakdoğu'yu, insanını hatta yemeklerini bile sevdiğimiz söylenebilir. Tarihi olarak müthiş bir geçmişe sahip olan ve eşsiz bir coğrafyaya yayılan kültür dünyasının içinde yer alan Uzakdoğu lezzetleri bizim dışımızda birçok insan tarafından fazlaca takdir ve takip edilmektedir.



Bu uzaklardan gelen mutfağın geniş yelpazesi içerisinde yer alan bir kolu olan Çin Mutfağı diğer Asya ülkelerine oranla daha farklı ve renkli bir dünyaya sahiptir. Çin dışında birçok ülkenin insanı tarafından ciddi şekilde talep gören bu mutfak için ülkemizde de tüketim sayıca ciddi rakamlarla ölçülmektedir.

Çin Mutfağı için ülkemizin onlarca farklı yerinde mesela Ankara'da çok farklı restoranlara ve Çin merkezli olan Çin'e ait lokantalara rastlamak gayet mümkündür. Ankara ili sınırları içerisinde Çin'e ait birçok farklı lezzeti öğrenebileceğiniz gibi, bu lezzetleri istediğiniz yer ve şekilde tatma şansına sahip olabilirsiniz.

Bu noktada bizlerin sizlere Çin Mutfağı ile ilgili önereceği enfes tatlardan bir tanesi, ülkemizde de çok tüketilen bir yemek olan köftenin Çin Mutfağı'nda yer alan değişik bir versiyonu olacak. Hoisin Soslu Köfte adı verilen bu yemekte; Çin'e özgü bir sos olan Hoisin Sos'un dışında, bizlerinde kullandığı köfte harcı elde etme yöntemleri kullanılıyor. Fırında pişirilen köftelerin üzerine dökülen sos ve yanında yer alan soğan halkalarıyla servis edilen bu yemeğe sizde bayılacaksınız.

Bu ve daha fazla farklı yemeği bulabileceğiniz restoranlarımıza sizleri de bekliyoruz.