ÇİN MUTFAĞI - EN GÜZEL DANA ETİ YEMEKLERİ

blog yazısı ekle !

ÇİN MUTFAĞI - EN GÜZEL DANA ETİ YEMEKLERİ

Hayatın aktığı her bölgede, dünyanın her yerinde yaşamın devam etmesi için gerekenler arasında en önemli ihtiyaç olarak görülen beslenme zorunluluğu, herkes için farklı zevkler yaratma yeteneğine sahip bir ihtiyaçtır. Bu durum yüzünden dünyanın yüzlerce farklı bölgesinde yeni tatlar ortaya çıkmıştır ve çıkmaktadır. Lezzetlerin bu şekilde farklılaşmasının arkasında; eski zamanlardaki imkansızlıkların yarattığı kısıtlı yiyecek durumu ve günümüzdeki insanın zevklerinin ciddi şekilde farklılık göstermesi gibi nedenler bulunmaktadır.




Bu farklı tat ve lezzetlerin dünya üzerindeki insanlara kolayca ulaşması ise, o ülkelerin ilgisine ve girişimcilerin hamlelerine bağlı bir durumdur. Yani sizin ülkenizde ne kadar ilgi olursa, bir yemeğin o ülkede bulunma şansı da o ölçüde artmaktadır.

Dünyanın her yerinde farklılık gösteren bu lezzetlerin belki de en renklerinden bir tanesi Uzakdoğu ülkelerinin mutfağına ait olan yemek kültürleridir.

Müthiş bir coğrafyaya yayılan bu kültürün içinde yer alan Çin Mutfağı diğer Asya ülkelerine oranla daha farklı ve renkli bir alt yapıya, malzeme kullanımına sahiptir. Bu mutfağın yemekleri belli bir malzeme kullanım döngüsünün değil de, yeni tatlar yaratma hevesinin baskın olduğu şekilde üretilmektedir.



Çin Mutfağı için ülkemizin onlarca farklı yerinde mesela Ankara'da çok farklı restoranlara ve Çin merkezli olan Çin'e ait lokantalara rastlamak gayet mümkündür. Ankara ili sınırları içerisinde Çin'e ait birçok farklı lezzeti öğrenebileceğiniz gibi, bu lezzetleri istediğiniz yer ve şekilde tatma şansına sahip olabilirsiniz.

Bu noktada bizlerin sizlere Çin Mutfağı ile ilgili önerebileceğimiz enfes tatlardan birçoğunu oluşturan temel malzeme dana etidir. Ülkemizde de fazlasıyla tüketilen dana eti, Çinlilerin yemek kültüründe de kendisini göstermektedir.

Mesela Beş Baharatlı Dana Eti adı verilen yemeği kesinlikle tatmanızı öneriyoruz. Çinlilerin kendine has bir malzemesi olan Beş Baharat sosu ile birlikte; bezelye, zencefil, sarımsak, hoisin sos gibi farklı malzemelerden oluşan bu yemek; tüm malzemelerin marine edilmiş etlerle birlikte pişmesine ve pilav ile servis edilmesiyle bilinir. Enfes görüntüsü ve tadıyla sizleri mest edecek Beş Baharatlı Dana Eti için sizleri restoranımıza bekliyoruz.