BİLKENT CAFE

blog yazısı ekle !

BİLKENT CAFE

Cafe'ye İnsanların Bakış Açısı

Farklı mekanlarda yemek yemek, dostlar ile, arkadaşlar ile bir şeyler içmek ve eğlenceli zaman geçirmeyi sevenler, boş zaman yakaladıklarında hemen soluğunu cafede almaktadır. İşten sonra, öğle arasında, hafta sonu tatilleri cafenin yoğun olduğu zaman aralıklarıdır.

Ev, okul, iş arasında zamanın büyük çoğunluğu bu ortamlarda geçmektedir. Ortam farklılığı oluşturmak isteyenler cafeyi tercih etmekteler. Eskilerin de söylediği bir söz vardır tebdil-i mekanda ferahlık vardır diye. Sürekli yaşam alanlarından yorulanlar yer değiştirerek ferahlar, rahatlar. Moral artar ve enerji olumluya döner. Çünkü her gün aynı mekanlarda bulunmak hayatı sıradanlaştırır ve monotonlaştırır. Tercih edilen mekanların ilk sırasında cafe yer almaktadır. Böylece cafe hayatımızın bir parçası haline gelmiştir.





Birçoğumuzun sürekli ve düzenli gittiği cafe yok değildir. Sık sık aynı cafeyi tercih etmekteki sebep başka mekânda aynı tadı, lezzeti bulamamaktır.

İnsanların Cafe Tercihinde Etkili Olan Faktörler Nelerdir?

  • Yemek kalitesi
  • Fiyat politikası
  • Servisteki düzen ve hız
  • Çalışanların ilgisi
  • Güler yüz
  • Ortamın müzik çeşitliliği ve tarzı
  • Müzik volümünün yüksek veya alçak olması vb. faktörleri çoğaltabiliriz.
Ama hangi nedeni sayarsak sayalım bütün maddelerin temelinde rahatlık ve konfor faktörü vardır. Sandalyelerin rahatlığından tutun da ortamın sıkışık olması gibi nedenler tercihleri etkilemektedir.



Cafenin Menü Çeşitliliği

1.Doğal ve organik besinler; genellikle kahvaltı seçenekleri ile ev yapımı börekler, ekmekler, köy reçeli, köy yumurtası vb. seçeneklerin bolca görülebileceği menüdür. Çayın demleme usulü yapılarak doğallığın hakkını vermektedir.

2.Fast food; zamanın sınırlı olduğu zamanlarda tercih edilen menü çeşididir. Ayaküstü yenir ve cafeden çıkılır.

Bilkent hakkında Genel Bilgi

Bilim kenti isminin kısaltması olarak Bilkent olarak ifade edilmektedir. Etrafında üniversitelerin varlığı semtteki öğrenci nüfusunu fazlası ile arttırmaktadır. Ayrıca etrafta ibadethanelerin varlığı kültürün çeşitlenmesinde oldukça aktiftir. Alışveriş merkezleri, ticaret alanlarının varlığı ekonominin canlanmasında önemli mekanlardır.

Ankara'nın önemli semtlerinin başında gelen Bilkent semti cafede de oldukça çeşitliliğe sahiptir. Mesela Bilkent'te cafeye sadece sokaklarda değil üniversite içerisindeki alanlarda geniş yer verilmiştir cafeye.

Günümüzde insanların en çok tercih ettiği mekanlar olarak cafeden bahsetmiştik. Ankara'da cafe işletmecileri mekan sayılarını artırarak her insanın ulaşabileceği, yakın mekanlardır. Böylece insanlar trafik sorunu yaşamadan Bilkent cafe mekanlarına kolayca uğrayarak mutlu olmaktalar.

Bilkent Cafe Mekanları Diğer Cafelerden Ayıran Yönleri Nelerdir?

Bilkent cafe mekanlarının menüleri hakkında bilgi verirken doğal malzemelerin kullanıldığından bahsetmiştik. İşte yemeklerin bu şekilde hazırlanması, yöresel lezzetlere yer verilmesi yemeklerin anne eli değmiş gibi hazırlanması siparişlerin sevgi ile hazırlanmasında etkilidir. Bu açıdan Bilkent cafe mekanları bu lezzetleri denemek isteyenlerin buluştuğu mekanlardır.

Bilkent cafe mekanları şehre gitme ihtiyacını ortadan kaldırarak sunduğu hizmetler ile ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır. Böylece semti canlandırarak şehrin karmaşasından kurtarmaktadır.