BATIKENT DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

BATIKENT DÖNERCİ

Ülkemiz de mutfak kültürü önemli olduğundan dolayı insanımızın el emeği, alın teri sonucu uğraşarak oluşturduğu yemekler dünya da marka haline gelmiştir. Bu yemekler arasında döner en bilinen ve en meşhur olanıdır. Dünyaya tanıtılan döner kültürümüzü tanımayan yoktur. Döner denildiğinde Türkiye hatta başkentimiz Ankara ile doğrudan bağlantı kurulmaktadır.




Dönerin bu kadar meşhur olmasında insanımızın bu kültürü geliştirip ve insanlara tanıtması ile gerçekleşmiştir. Ankara başta olmak üzere ülkemizde dönerin devamlılığını sağlamak için açılan dönerciler bu konuda büyük görev üstlenmiştir. Metropol şehrimiz Ankara başta olmak üzere faaliyetteki dönerciler insanların damak zevkini mest ettiği gibi akıllarda kalıcılık sağlamıştır. Çeşitli ülkelerden gelen insanlar döner kültürünü Batıkent Dönerci de tanıyarak midelerine hitap ettiği gibi ilgilerini de kazanmıştır. Batıkent dönerci mekânları büyük kitlelere hizmet vermektedir. Yoğun olarak tüketilen döner bu mekânları vazgeçilmez kılmaktadır.

Kuzu etinin dik şişe geçirilip ateşte düzenli çevirerek pişirme ilk döner kültürümüzün tarihte gelişimi böyle başlamaktadır.



Döner Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu döner

Dürüm döner

Brioche döner

Kilo ile döner

Pilav üstü döner

Sandviç döner

Tam ekmek döner

Porsiyon döner

Yukarı da saydığımız döner çeşitleri hem dana etinin hem kuzu etinin hem de tavuk etinin kullanılması ile hazırlanmaktadır. Her iki et türü de bu yemeklerin kullanımına uygun olup, lezzet açısından farklılar oluşmaktadır.

Ankara da mevcut dönercide kullanılan dönerin ana malzemesi ile başka bir şehirdeki dönercideki kullanılan et farklıdır. Yani döner için kullanılan et ülke içerisinde de farklılık göstermektedir. Döner tarifinin kesin çizgiler ile belirlenmiş standart olmadığını göstermektedir. Ustanın marifeti ve etin lezzetinin buluşması dönerin yapılışı için yeterlidir.

Et yeme kültürü bu kadar geniş olan halkımız özellikle de menüsünde döner olan mekânları tercih etmektedir. Mesela Batıkent Dönerci seçimleri içinde dönerin hem kuzu eti ile olanı hem de tavuk eti ile yapılan dönere ayrı ayrı yer vermektedir. Batıkent Dönerci özelliklerindendir aile günü. Yani bütün aile bireyleri dönerciye gelir ve masada herkesin birarada bulunduğu sohbetin giderek koyulaştığı aynı zamanda dönerin de tadına varıldığı andır.

Batıkent Dönerci Döner Servisi

Ankara sokaklarında eti yağı ile buluşturarak pişiren dönerciler, sokakları dolduran döner kokusuna ev sahipliği yapan ülkemizin en meşhurlarındandır. Döneri ister pilav üstü, ister ekmek arası ister porsiyon şeklinde tüketebilirsiniz. Dönerin sunumu oldukça şıktır.

Eskiden döner belirli saat aralıklarında müşterilerine sunulurken Batıkent semtinde bulunan dönercilerin artması ile artık günün her saatinde döner yapan dönerciye rastlamak mümkündür. Döner et, ekmek veya pilav, salata, turşu ve içecek ile servis edildiğinde oldukça doyurucu ve besleyicidir. Çocukların, gençlerin, yaşlıların asla vazgeçemeyeceği bir lezzettir; döner. Ankara eski dönercisi ile yeni dönercisi ile hizmet etmeye devam edecektir.