BAHÇELİEVLER DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

BAHÇELİEVLER DÖNERCİ

Lezzetli Dönerin Püf Noktası Nedir?

Döner; dana, kuzu etinin küçük parçalara ayrılarak bir şişe geçirip odun ateşinde pişirilmesidir. Etin iyice terbiye edilmiş ve dinlendirilmiş olması gerekir. Terbiye şekli süt, et, sıvıyağ, tuz, karabiber, soğan suyu karışımıdır. Ayrıca şiş dik asılarak kendi yağında pişen et daha da lezzetlenir. Bir tür kebap çeşididir. İçerisine turşu, yeşillik, soğan, domates, patates kızartması olmazsa olmazları eklenir. Somun ekmek veya pide ile sunulur. Döner pişirme işini kendini meslek edinenler ise ülkemizde dönerci olarak adlandırılır. Bu bahsettiğimiz döner Türk döner çeşidine aittir. Döner başka ülkelerde farklı olarak pişirilmektedir. Shawarma, gyros dünya mutfaklarındaki döner örneklerindendir. Mesela koyun eti yerine tavuk etinden döner hazırlanmaktadır. Yine içerisine çeşitli baharatlar, yöresel dokunuşlar yapılabilmektedir. İçerisine sos eklemek başka kültürlerin damak zevkine göre hazırlanmaktadır. Soslu döner olarak adlandırılmaktadır. Döner yine sandviç ekmeğine konularak sunulması yukarıdaki örnek verdiğimiz dönerlerin hazırlanma biçimidir.



Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Ankara Ve Döner

Döner konusunda Ankara ün kazanmış bir şehrimizdir. Özellikle de Ankara'nın yaprak döneri mutlaka tadılması gereken lezzetlerdendir. Adeta damak çatlatan döner lezzeti ülkemiz içinde sınırlı kalmayıp dünya mutfaklarına da konu olmuştur. Ankara'nın çeşitli semtlerinde dönercilere rastlamak mümkündür. Makalemize konu olan Bahçelievler dönerci hakkında ayrıntılara, rasyonel bilgilere bolca yer vereceğiz. Bahçelievler Dönerci mekânları caddenin bir ucundan diğer ucuna mükemmel döner kokuları ile insanın iştahını kabartmaktadır. Döneri hakiki bir şekilde hazırlayan Bahçelievler Dönerci mekânlarının meşhur olmasının sırrı hazırlanan dönere kıyma eklemeden sadece et olarak pişirilmesindedir. Ayrıca eti odun ateşinde yavaşça homojen bir şekilde her yüzü eşit pişirilmesidir. Ankara döner kültürüne sahip çıkmış döner mekânları ile bu lezzet geliştirilmeye çalışılmaktadır. Dönerin en iyisini yapan Ankara kendini sürekli geliştirecektir ve yenileyecektir. Gerek teknolojinin nimetlerinden yararlanmak gerekse değişen istek ve ihtiyaçlar doğrultusuna en hızlı cevap vermek gibi.

Döner Bahçelievler'de Nerede Yenir?

Bahçelievler de hangi dönerciyi tercih ederseniz edin her defasında yediğiniz, bayıldığınız lezzeti bulacaksınız. Döner işi rastgele değil profesyonelce hazırlanmaktadır. Tarifte kullanılan malzemeler ölçüsü ölçüsüne uygun olarak hazırlanmaktadır. Bu da her tatta aynı lezzeti bulmanızı sağlamaktadır. Bazı mekânlarda pilav üzerinde dönerin servis edilmesi de doyurucu olmaktadır. Tabi her mekânda salata ve yeşillik çeşidi olmazsa olmazlardandır. Meze çeşitleri de mekânın ikramıdır. Bütün bunar sıcak pide veya taze somun ekmek eşliğindedir.

Bahçelievler Dönerci mekânları eve servis hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca ödemedeki kolaylık (kredi kartı, a kıllı kart) seçenekleri de vardır. Bu semtteki dönerci mekânları salaş tarzda, küçük şirin mekân tarzda, restoran tarzında faaliyettir. Kendinize uygun yeri seçerek Ankara dönerinin tadına varabilirsiniz bu mekânlarda.

Ankara mutfağında yer alan döner farklı tarzlarda sunulmaktadır. Herkesin damak zevklerine hitap etmek için böyle küçük çaplı farklılaşmaya gidilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Etin döner hali Ankara'da yenir.