ANKARADAKİ ASPAVALAR

blog yazısı ekle !

ANKARADAKİ ASPAVALAR

Özellikle bu semtte Yüksel Caddesi, Sakarya Caddesi ve Meşrutiyet Caddesi civarlarında yabancı sermayeli işletmelere rakip olurcasına yer alan Ankaradaki aspavalar yoğun müşteri potansiyeliyle diğer yerlere de yayılma politikası izlemektedir.



Bu yazıda başkent olması nedeniyle birçok işletmenin de başkenti olma özelliği gösteren ve kentteki sosyal etkinliklere eş değer olarak gelişimini açtığı yeni işletmeleriyle sürdürmeye devam eden Ankara'daki aspavalar üzerine şekillendirmek amaç edinilmiştir. Bilinmesi gereklidir ki ildeki sosyal dokunun geniş perspektifte olması sebebiyle bu işletmeler Ankara ilinde kendisine geniş çaplı mekân edinebilmişlerdir.

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Aspava işletmeleri bilindiği gibi dönerleriyle meşhur olan bir yerel işletmedir. Birçok kesimden insanlar buralarda buluşarak meşhur Ankara dönerini tatmaktadırlar. Aspavalar bu açıdan da ilin sosyalleşme alanında ilk sırada bulunan Kızılay'da yoğunlaşmıştır. İşte bu nedenle de sözü edilen yerlerde Ankara aspavaları yaygınlık kazanmıştır. Tabi bunun dışında da özellikle üniversite öğrencilerinin odak noktalarından birisini oluşturan meşhur 7.Caddede de aspavalara sıklıkla rastlanmaktadır. Buradaki işletme sahipleri işini titizlikle yürüten ekip anlayışıyla birbirinden leziz Ankara yemeklerini servis etmeye devam etmektedir.

Bunların yanı sıra bir başka mekan tipi olarak da restoran zincirleri bulunmaktadır. Restoranlar bilindiği gibi birçok kimsenin dışarda romantik bir akşamda sevgilisiyle yemek yemek için buluştuğu ya da sevgilisine ilanı aşk yapmak için bir araya geldikleri yerlerin başında gelmektedir. Bunun dışında iş arkadaşlarıyla olsun veya aile eşrafıyla olsun dışarda yemek yemek de bir kültür alışkanlığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Kızılay'daki Sakarya Caddesinin restoranları oldukça meşhurdur.

Yine bir başka sosyalleşme etkinlik mekânı olarak bar pub cafe gibi yerler de genç olsun orta yaşlı olsun hemen hemen herkesin uğrak noktasıdır. Ritmik müzik eşliğinde ister türkü barlar isterse gece kulüpleriyle Ulus, Maltepe ve tabi ki Kızılayın Sakarya ile Meşrutiyet caddeleri ilk akla gelen yerlerdendir. Ayrıca geleneksel efkâr dağıtma mekânları denilince ilk akla gelen meyhane yerler de Kızılay'ın pek de bilinmeyen ama orijinalliğini korumuş arka taraflarında yerini almış bulunmaktadır. Arjantin Caddesi, Konur Sokak bölgesi meyhanelere birtakım örnekler olarak verilen yerlerin başındadır.