ANKARA DÖNERİ

blog yazısı ekle !

ANKARA DÖNERİ

Ankara döneri deyince şöyle bir durun derim. İddia ediyorum ki Ankara'da yediğiniz dönerin lezzetini, Türkiye'nin başka bir şehrinde bulamayacaksınız.

Sakarya Caddesi'ndeki sokak dönercisinden, Gazi Osman Paşa'daki lüks restoranlardaki dönerlere kadar her noktada damaklarınız ilk lokmayı aldığınızda lezzetten tavana vuracaktır. Hele ki yanında soğan salatası ve ayran da varsa değmesin kimseler sizin keyfinize.

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Ankara'da ekmek arası, pilav üstü döner ya da iskender kebabının haricinde sadece Ankara'da yiyebileceğiniz bir başka lezzet daha vardır. Adına 'Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin' dürümü denilir. Bunu yalnızca Ankaralılar bilir ve bu lezzeti tadıp başka bir şehre taşındıysanız hayatınızda çok büyük bir lezzet eksik kalmış demektir.

Dürümün içinde gelen soslu soğanlı dönerin yanında, patates kızarması, salata ve buz gibi cacık getirilir. Üstelik böyle zengin bir menü çok cüzi bir miktara satılır. Ankara'da en iyi dürümü Esat bölgesinde yersiniz. Ancak son dönemde Eryaman'dan Çayyolu'na kadar küçük bir köşe dükkanında bu lezzetle buluşmanız mümkündür.

Özellikle soğuk Ankara akşamlarında içinizi ısıtıp hamur kıvamına gelmek istiyorsanız, bu muhteşem lezzetle buluşun deriz.