ANKARA CAFE

blog yazısı ekle !

ANKARA CAFE

Cafe kelime olarak kahvenin İngilizce olarak söylenen halidir. Cafe, alkolsüz içecekleri insanlara sunan mekânlardır. Aynı zamanda insanların sosyal faaliyetleri için tercih ettikleri mekânlardır cafe. Bu açıdan bakıldığında barlara alternatif olarak geliştirilmiştir. Cafenin tarihimizdeki yeri çok geçmişe dayanmaktadır. Şöyle ki, cafe ilk ülkemiz sınırlarında doğmuştur (İstanbul). Daha sonra dünya ülkelerine de yayılarak hızla gelişmeye başlamıştır.




Başlıca Meşhur Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Ülkemiz cafeler açısından oldukça zengindir. Mesela Ankara ilimiz farklı tarzlarda, farklı isimlerde ve farklı menülere sahip birden çok cafeye ev sahipliği yapmaktadır. Ankara Cafe, Türk kahvesinin yanı sıra farklı batılı tarzda kahve çeşitlerine de yer vermektedir menülerine. Mesela:

  • Hot chocolate
  • Filtre kahve
  • Mocha
  • Espresso
  • Cappuccino
  • İcecoffe
Yukarıda saydığımız sadece kahve çeşitleridir. Bunların yanı sıra çay çeşitleri, meyve suları da cafelerde sunulan içecek çeşitlerindendir. Önceden sadece kahve çeşitlerinin olduğu cafelerde zaman içerisinde faaliyetleri çeşitlenmiş insanların kahvenin yanı sıra bir şeylerde yiyebileceği hizmetlerin sunulduğu mekânlara dönüşmüştür.

Taraça Resto Pub

Çankaya

Taraça Resto-Pub 2012 'den bugüne faaliyetlerine Ankara Çankaya Cinnah caddesi Willy Brandt sokak 1A da devam etmektedir. Asaf Bey Silsüpür'ün kurduğu ve eşi Yeşim Silsüpür ile beraber evlerinde misafir ağırlar gibi işlettiği Taraça Resto-Pub misafirlerinden de evimizde gibiyiz yorumlarını sıklıkla almaktadır.

Yiyecek ve içecek kalitesine titizlikle önem verilen Taraça'da damak tadınıza ve tercihlerinize uygun mönümüzü sizlere, hafta sonları canlı müzik ve karaoke imkanı ile eğlenceli bir ortamla beraber sunmaktayız.

Butik bir işletme olan Taraça Resto Pub bugüne kadar pek çok şirket yemeği, doğumgünü, nişan, kına, grup organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. Grup organizasyonları için gruba özel menü teklifleri alabilir ve tek başınıza bile rahatlıkla yemek yiyebilir, eğlenebilirsiniz.

Randevu almayı unutmayın.


Promosyonlar

AnkaraRestoranları.com sitesinden bizi ziyaret eden misafirler için güncel mönü fiyatları üzerinden %10 indirim.

Doğum günü organizasyonlarında 6 kişi ve üzeri gruplara doğum günü pastası bizden.

40 ve üzeri rezervasyonlarda güncel mönü fiyatları üzerinden yiyeceklerde %15 içeceklerde %10 indirim.

Anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler.devamını oku...
Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Taraça Oyun Salonu

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu Taraça Oyun Salonumuz; Bilardo Satranç, Kâğıt Oyunları, Okey, Tavla ile yarım yüzyılı aşan bir süredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

150 kişilik oturma kapasitesi ile açık terasımız ve 180 kişilik kapalı alanı ile Türkiye'nin bildiğimiz kadarı ile en büyük Oyun Salonu.

Uluslararası ciddi dereceleri olan Bilardo ve Satranç ustalarımız geçmişten bugüne hala aramızda. Özellikle her Cumartesi olan Satranç Turnuvamız belki de bizi bu dönem en özel kılan özelliğimiz diye düşünüyoruz. Öyle ki 10 yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu ustamız ile; Avrupa ve Dünya dereceleri olan yetişkin ustalarımız ve az bilen çok bile fark etmez tüm oyuncularımız arasında bir arada keyifli geçen bu turnuvamız Cumartesi günlerimizi özel kılıyor.

Taraça Oyun Salonu Müşteri profili çoğunlukla 40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin ve işletmenizin değerinin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça Oyun Salonumuzda yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güleryüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara


Cafeler Nasıl Mekânlardır?

Sadece insanların muhabbet ettikleri yer olarak değerlendirilmemelidir. Yazarların, sanatçıların Ankara Cafe içerisinden birini tercih edip burada eserlerini tanıttığı, paylaştığı, yazarların bu mekânlarda kâğıda bir şeyler karalamasına vesile olan mekânlar olarak da düşünebiliriz. Yemek öncesinde bir şeyler içerek ne yemek istediğinize karar verme aşamasını oluşturur. Ankara gün boyu yoğun ve hareketli bir şehirdir. Günün yorgunluğuna bir fincan kahve ile ara vermek isteyenler için adres olarak Ankara Cafe önerimizdir. Son yıllarda cafeler farklı tarzların ön planda tutularak cafe anlayışını değiştirmiştir. Mesela tabelaların yabancı isimli olması veya masa-sandalyelerin sıradan kahve anlayışından oldukça farklılaşmıştır. Eve paket hizmeti faaliyetleri arasında Ankara Cafe için söyleyebiliriz.

Cafelerde Ne Gibi Organizasyonlar Düzenlenebilir?

Ankara büyük bir şehir olması cafelerin sayısını artırılmasını zorunlu hale getirmiştir. Ayrıca cafelerin ferah ve geniş mekân olma özelliği ile misafirlerin der in bir nefes almasını sağlar. Şehrin sıkışık trafiği, kalabalık caddeleri, uzun kuyruklarda beklenen sıranın yorgunluğu Ankara Cafe için oluşturulmuş dinlenme alanlarıdır. Aynı zamanda arkadaki müzik ritmi kulağınıza yavaş ve ahenkli bir şekilde ulaşarak ortamın atmosferine renk katmaktadır.Ankara Cafe için şunu da söyleyelim. Özel günler için cafe kapatarak özel günleriniz için mekânimkânı da sunmaktadır. Doğum günü kutlamaları, iş yemeği, nişan töreni, evlilik teklifi edebileceğiniz nezih ve şık mekânlardır. Yukarıda dediğimiz gibi cafe olayı günümüzde bambaşka bir boyut kazanmıştır. İnsanların kahve kültürü, kahve zevki değişmiş bu mekânlara duyulan ihtiyaçları artırmıştır. Ankara cafe konusunda oldukça titiz davranmakta ve dünyanın tercih ettiği lezzetleri menüsüne ekleyerek tarzını sürekli olarak yenilemektedir. Buradan anlaşılacağı üzere dinamik bir yapıya sahiptir Ankara Cafe. Personelin güler yüzlü ve işini benimseyen çalışanlar olması servisin hızlı ve kusursuz olarak gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda içten ve samimi olmaları da avantajlarındandır.